Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Europa League: Η Μαρσέιγ αντίπαλος της Ατλέτικο Μαδρίτης στον τελικό



Η Μαρσέιγ θα είναι η αντίπαλος της Ατλέτικο Μαδρίτης στον μεγάλο τελικό του Europa League που είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 16 Μαΐου στο Stade de Lyon της Γαλλίας.

Η ομάδα του λιμανιού κατάφερε μετά από 14 χρόνια και την ήττα της από την Βαλένθια, να επιστρέψει στον καταληκτικό αγώνα της διοργάνωσης, παρά την ήττα της με 1-2 από την Σάλτσμπουργκ στην παράταση επί αυστριακού εδάφους.

Ο συγκλονιστικός αγώνας βρήκε νικητές τους γηπεδούχους, που διατήρησαν για 39ο ματς αήττητη την έδρα τους (το ματς στην κανονική του διάρκεια τελείωσε 2-0, όπως και στο «Βελοντρόμ» μία εβδομάδα νωρίτερα).  

Με «όπλο» την έδρα της η Σάλτσμπουργκ κατάφερε να «ισοφαρίσει» το σκορ του πρώτου αγώνα με το γκολ του Αμαντού Χαϊνταρα στο 53΄ και το αυτογκόλ του Μπουνα Σαρ στο 65΄.

Το ματς οδηγήθηκε στην ημίωρη παράταση, όπου η έμπνευση του Γκαρσία να ρίξει στο ματς τον Ρολάντο στο 101΄ αντί του Σανσόν αποδείχθηκε... προφητική. Στο 116΄ από το κόρνερ του Παγέ ο Πορτογάλος αμυντικός έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και τη Μαρσέιγ στον τελικό.