Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Euroleague: Δοκιμασία στην αγαπημένη του Πόλη για τον Ολυμπιακό με επιστροφή Σλούκα



Σε μια πόλη που πάντα «ξυπνά» όμορφες μνήμες στον Ολυμπιακό δοκίμαζεται το βράδυ της Τετάρτης (23/12, 19:45, Novasports 2) η μπασκετική ομάδα με αντίπαλο τη Φενέρμπαχτσε για τη 16η αγωνιστική της Euroleague. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επιστρέψουν στα νικηφόρα αποτελέσματα, έπειτα από δύο ήττες την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι «Πειραιώτες, που βρίσκονται στο 7-7, ταξίδεψαν για την Κωνσταντινούπολή χωρίς τον τραυματία Γιώργο Πρίντεζη, αλλά και τον Αντώνη Κόνιαρη, ο οποίος παραχωρήθηκε δανεικός στη Χάποελ Χολόν. Ωστόσο, το πρόσωπο που θα προσελκύσει επάνω του τα περισσότερα φώτα, είναι ο Κώστας Σλούκας, που φόρεσε τη φανέλα της Φενέρ για πέντε σεζόν, πριν πιάσει ξανά λιμάνι αυτό το καλοκαίρι.

Η τουρκική ομάδα έχει μόλις μία νίκη στα επτά τελευταία παιχνίδια της και έχει υποχωρήσει στο 5-10. Ο Ιγκόρ Κοκόσκοφ θα έχει για πρώτη φορά διαθέσιμο τον Μάρκο Γκούντουριτς, που επέστρεψε από το ΝΒΑ, ενώ επανέρχονται από τραυματισμούς οι Άλεξ Πέρες και Γιαν Βέσελι. Αντίθετα, παρελθόν αποτελεί ο Λέο Βέστερμαν.

Στην Πόλη ο Ολυμπιακός κατέκτησε την κούπα το 2012, ενώ με τη συγκεκριμένη αντίπαλο μετρά 8 νίκες σε 12 αγώνες. Συνολικά, οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 26 φορές, έχοντας την υπεροχή με 14 νίκες. Στην προϊστορία των δύο ομάδων ξεχωρίζει ο τελικός του 2017, όπου η τουρκική ομάδα είχε επικρατήσει με 80-64.