Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Euroleague: Απόρθητο κάστρο το ΟΑΚΑ



Με άμυνα που «τσάκιζε» και με έναν μαγικό Νικ Καλάθη, ο Παναθηναϊκός διατήρησε απόρθητο το ΟΑΚΑ, αυτήν την φορά επικρατώντας με 84-75 της Μπαρτσελόνα για την 17η αγωνιστική της Euroleague.

Μπορεί αυτή την φορά να μην έμπαιναν τα τρίποντα (4/22), ωστόσο, οι «πράσινοι» απέδειξαν ότι μπορούν να τα καταφέρουν και στην κακή τους βραδιά στα μακρινά σουτ. Η άμυνα της ελληνικής ομάδας μετά την πρώτη περίοδο «βραχυκύκλωσε» τους Ισπανούς, που αν και προηγήθηκαν 32-25 στο β΄ 10λεπτο, στη συνέχεια δεν βρήκαν λύσεις μέσα κι έξω από την ρακέτα και γνώρισαν την 11η ήττα τους στη διοργάνωση μετά από 2 σερί νίκες.

Για ακόμη μία φορά ο Νικ Καλάθης (17π., 12ασ., 5κλ.) ήταν μακράν ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού κι αυτός που οδήγησε την ομάδα του στην 12η νίκη της σε 17 ματς και 10η στα 12 τελευταία.

Άξιος συμπαράστατης του διεθνούς πλέι μέικερ ήταν ο Τζέιμς Γκιστ (17π., 6ρ.), ενώ κομβικοί ήταν στην άμυνα οι Ίαν Βουγιούκας και Μάρκους Ντένμον. Σταθερή αξία ο Κρις Σίνγκλετον με 14 πόντους, ενώ σημαντική προσφορά είχε και ο Νίκος Παππάς (15π.) 

Από την Μπαρτσελόνα, που είδε τον πρώην προπονητή των επιτυχιών της να την... απογοητεύει, ξεχώρισαν οι Τομά Ερτέλ (18π.) και Άντε Τόμιτς (12π.).