Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Επιστροφή των Ελλήνων αθλητών από Βελιγράδι με χαμόγελα και... παράπονα (φωτό)



Η Κατερίνα Στεφανίδη, ο Κώστας Φιλιππίδης και η Βούλα Παπαχρήστου ήταν οι τρεις αθλητές και αθλήτριες μας, που κατάφεραν να ανέβουν στο βάθρο των νικητών και να προσφέρουν στη χώρα μοναδικές συγκινήσεις.

Τους Ελληνες πρωταθλητές υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Υφυπουργος Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός. Μαζί με την ομάδα επέστρεψε και ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος, ενώ στο αεροδρόμιο βρέθηκε τόσο η αντιπρόεδρος Ξένια Αργειτάκη όσο και η β΄ειδική γραμματέας Μαρίκα Καρδαρά.

Οι τρεις πρωταθλητές μας είχαν την ευκαιρία να μεταφέρουν στον Υφυπουργό την ανησυχία τους για το θέμα του κλειστού της Παιανίας, που τα τελευταία χρόνια δεν λειτουργεί με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολλά προβλήματα στην προετοιμασία των αθλητών και την αγωνιστική δράση του χειμώνα.

 

«Πάντα προετοιμαζόμαστε με στόχο τα μεγάλα Πρωταθλήματα γι΄ αυτό και τις περισσότερες φορές κάνουμε ρεκόρ σε αυτά. Η αλήθεια είναι πως υπήρξε κάποια περίοδος στον αγώνα που αμφισβήτησα τον εαυτό μου. Ωστόσο ήξερα πως έχω κάνει σωστή προετοιμασία, ήξερα πως ήταν ένα ύψος που μπορώ να κάνω, ήμουν και λίγο τυχερή με τον πήχη, που αναπήδησε και όλα πήγαν καλά», είπε αρχικά η Στεφανίδη και συμπλήρωσε: «Η ατμόσφαιρα ήταν μοναδική. Πολλοί Ελληνες, ελληνικές σημαίες παντού, ενώ μαζί μας ήταν και οι Σέρβοι που έτσι κι αλλιώς τρέφουν αγάπη για την Ελλάδα».

Φωτογραφία: EUROKINISSI
 
Η Στεφανίδη μετά το 4,80 μ., πανηγύρισε έντονα: «Είχα πολύ συναίσθημα σε εκείνο το άλμα, γιατί χρειάστηκε να αφήσω δύο ύψη, που δεν είχε νόημα να κάνω, αφού και να τα έκανα πάλι θα ήμουν δεύτερη. Ετσι όταν πέρασα το 4,80 μ. βγήκε η ένταση και πανηγύρισα περισσότερο από άλλες φορές. Από εδώ και πέρα σκέφτομαι τους αγώνες του καλοκαιριού, ένα μετάλλιο στο Λονδινό, ανεξάρτητα από το χρώμα».
 
Η Στεφανίδη δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο κλειστό της Παιανίας. «Η αρχική σκέψη ήταν τον χειμώνα να έρθουμε να κάνουμε προετοιμασία στην Ελλάδα. Δυστυχώς δεν υπάρχει η Παιανία, ένα στάδιο στο οποίο είχα κάνει εκεί και ένα από τα πρώτα ρεκόρ μου. Δεν είναι δυνατό αυτό το στάδιο να είναι κλειστό. Πρέπει να ανοίξει και να δώσει λύσεις στους αθλητές που προετοιμάζονται στην Αθήνα. Είναι και το θέμα των αγώνων, οι αθλητές χρειάζονται αγώνες σε σάλα και δεν έχουν. Ελπίζω πως η πολιτεία θα προσπαθήσει να βρει λύση».

 Ο Κώστας Φιλιππίδης συμμετείχε σε έναν από τους καλύτερους τελικούς επί κοντώ, που έγιναν ποτέ.
 
«Έγινε πραγματικά μεγάλος αγώνας. Νομίζω πως είναι η πρώτη φορά, που πέντε αθλητές βρέθηκαν πάνω από τα 5,80 μέτρα. Η εξέλιξη ήταν συναρπαστική τόσο και για εμάς όσο και για τους θεατές γεγονός που μας έδωσε ώθηση να κάνουμε υπερβάσεις στη διάρκεια του αγώνα. Τα άκυρα μου στοίχισαν τα χρυσό μετάλλιο, παρόλα αυτά πάλεψα και στο 5,90 μ. για την πρώτη θέση. Η αλήθεια είναι πως κατά τη διάρκεια του χειμώνα ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση, ήμουν σταθερά σε μεγάλα ύψη και την κατάλληλη στιγμή ήρθε και το ρεκόρ. Με τον προπονητή μου είχαμε προβλέψει πολλά πράγματα και όλα πήγαν καλά", είπε ο Ελληνας αθλητής, που στη διάρκεια της προετοιμασίας του χρειάστηκε να ξεπεράσει πολλά προβλήματα προκειμένου να βρεθεί στο επίπεδο που θα ήθελε. "Έχουμε ένα στάδιο που το κλείσαμε μόνοι μας, όπως συμβαίνει με πολλά πράγματα σε αυτή τη χώρα. Έχουμε ανάγκη το στάδιο της Παιανίας, γιατί πέρα από στολίδι είναι πραγματικά ένα εργαλείο για εμάς. Ηρθε η στιγμή να βρεθεί λύση».


 
Ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα αναφέρθηκε και στους στόχους της θερινής σεζόν. «Θα μπω από νωρίς σε αγώνες. Έχω τα Diamond League και κάποια άλλα μίτινγκ και φυσικά το Παγκόσμιο στο Λονδίνο».

Το τρίτο της μετάλλιο στη διάρκεια ενός έτους κατέκτησε στο Βελιγράδι, η Βούλα Παπαχρήστου. Η πρωταθλήτρια του τριπλούν, που αφιέρωσε το μετάλλιο στην κόρη και τον σύζυγο της, δήλωσε: «Έγινε πολύ καλός αγώνας. Η αλήθεια είναι πως πήγα για να κερδίσω, δεν μου βγήκε, παρόλα αυτά μέσα στον αγώνα είχα την αγωνιστικό την ικανότητα και την ποιότητα για να βελτιώσω το ρεκόρ μου και να κάνω μια επίδοση, που μου έδωσε μια θέση στο βάθρο».

Αναφορικά με τη σταθερότητα που δείχνει τον τελευταίο χρόνο, τόνισε: «Μετά τη γέννηση της κόρης μου άλλαξαν οι προτεραιότητα μου. Το μυαλό μου είναι σε αυτό που κάνω. Τώρα έχω μπροστά μου το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εκεί όπου τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα και  χρειάζεται πολύ δουλειά για να κυνηγήσω τη διάκριση».