Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Εντυπωσιακή η εθνική πόλο γυναικών, 15-9 τη Ρωσία



Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε η εθνική υδατοσφαίρισης των Γυναικών, στο πρώτο της παιχνίδι μετά τον αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο και την αποχώρηση της Αντιγόνης Ρουμπέση. 

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα βρήκε απέναντί του τη Ρωσία, από την οποία έχασε (στα πέναλτι) το εισιτήριο για το Ρίο ντε Τζανέιρο, και πήρε μία πολύ μικρή ρεβάνς, συντρίβοντάς τη με 15-9, σε αναμέτρηση για την 5η αγωνιστική των προκριματικών του World League, που διεξήχθη στο κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ» του Πειραιά.

Η ελληνική ομάδα πέτυχε ένα απίστευτο σερί 7-0 (!) στην τρίτη και τέταρτη περίοδο και «καθάρισε» το ματς, στο οποίο πάντως η Ρωσία παρατάχθηκε με απουσίες και αρκετές νεαρές παίκτριες στη σύνθεσή της. 

Ο Σάκης Κεχαγιάς παρέταξε τη 13άδα που αγωνίστηκε στο προολυμπιακό, με μοναδική αλλαγή φυσικά την απουσία της Ρουμπέση. Τη μέχρι πρότινος αρχηγό της ομάδας αντικατέστησε η -συμπαίκτριά της στη Βουλιαγμένη- Ιωάννα Χυδηριώτη, η οποία μάλιστα φόρεσε το «βαρύ» σκουφάκι με το Νο8.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 4-2, 5-1, 4-4

ΕΛΛΑΔΑ (Σάκης Κεχαγιάς): Κούβδου, Τσουκαλά 4, Ελευθεριάδου 1, Β. Διαμαντοπούλου, Μαργ. Πλευρίτου, Αβραμίδου 3, Ασημάκη, Χυδηριώτη, Κότσια, Μανωλιουδάκη 2, Ελευθ. Πλευρίτου 2, Ξενάκη 3, Χρ. Διαμαντοπούλου

ΡΩΣΙΑ (Αλεξάντερ Νταϊντούκοφ): Ουστιάκινα, Ζούμπκοβα, Αντόνοβα 2, Γκερζάνιχ, Μπορίσοβα 3, Ιβανκίσινα, Κούζινα, Σιμάνοβιτς, Τιμοφέεβα 1, Ρίζκοβα 1, Αμπντριζιάκοβα, Γκρίνεβα 2, Βεργκογκλιάντοβα.