Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023 -

Ελικόπτερο της αστυνομίας καθοδήγησε την αποστολή του Ολυμπιακού από τη ΛεωφόροΑρκετές ώρες μετά τη λήξη του ντέρμπι αποχώρησε η αποστολή του Ολυμπιακού από το γήπεδο της Λεωφόρου, ενώ το ελικόπτερο της αστυνομίας περιπολούσε την περιοχή των Αμπελοκήπων, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν απρόοπτες... συναντήσεις με οπαδούς του Παναθηναϊκού.

Το ελικόπτερο της αστυνομίας σηκώθηκε στον αέρα από τις 10:30 και περιπολούσε έως και τις 11:10, δίνοντας το «οκ» για την αναχώρηση της «ερυθρόλευκης» αποστολής με ασφάλεια. Πολλοί κάτοικοι σε περιφερειακές συνοικίες απόρησαν, ωστόσο η «καθοδήγηση» της αστυνομικής επιχείρησης είθισται να καθοδηγείται από το ελικόπτερο της αστυνομίας, προκειμένου να διαμορφώνεται συνολική εικόνα για τους γύρω δρόμους, λόγω της ιδιομορφίας της περιοχής και να καθορίζεται το τελικό δρομολόγιο του λεωφορείου.

Η αποστολή του Ολυμπιακού, βέβαια, είχε και απρόοπτα, πριν την έναρξη του αγώνα, καθώς κατά την άφιξή του, το λεωφορείο των«ερυθρόλευκων» συγκρούστηκε με περιπολικό, προκαλώντας μικρές ζημιές.