Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Εκτός Εθνικής ο Παπασταθόπουλος; «Πυρά» κατά Αγγελου Αναστασιάδη μετά την ήττα της ντροπής από την Αρμενία



Η ντροπιαστική ήττα της Εθνικής Ελλάδας από την Αρμενία (2-3) στο ΟΑΚΑ για τα προκριματικά του Euro 2020 δεν φαίνεται να πτόησε τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Άγγελο Αναστασιάδη, προκάλεσε όμως μεγάλες αντιδράσεις μεταξύ των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι βλέπουν να απομακρύνεται ο στόχος της πρόκρισης από πολύ νωρίς.

Τα αποδυτήρια της Εθνικής «βράζουν» μετά την απρόσμενη εντός έδρας ήττα από την Αρμενία, γεγονός που αποτυπώθηκε στις δηλώσεις του αρχηγού, Σωκράτη Παπασταθόπουλου, ο οποίος άφησε σαφείς αιχμές για τον προπονητή του, αλλά και τις επιλογές της ΕΠΟ.

Ο ίδιος, άφησε να εννοηθεί ότι αν η παρουσία του προκαλεί πρόβλημα, είναι διατεθειμένος να αποχωρήσει από την Εθνική.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης από την πλευρά του, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, είπε ότι με όσα δήλωσε ο διεθνής ποδοσφαιριστής θέτει εαυτόν εκτός ομάδας, ενώ ο ίδιος ανέλαβε την ευθύνη για την αγωνιστική εικόνα, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί.

Καταιγιστικός ο αρχηγός της Εθνικής Σωκράτης Παπασταθόπουλος, με δηλώσεις του ζήτησε να υπάρξουν άμεσα εξελίξεις, τόνισε πως «αν είμαι εγώ το πρόβλημα σταματάω» και... φωτογράφισε τον Άγγελο Αναστασιάδη! 

Αιχμές κατά πάντως άφησε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, μετά το τέλος του αποψινού ματς. Ο αρχηγός μιλώντας στον ΟΤΕ TV, δεν κρύφθηκε πίσω από το δάχτυλό του και ήταν ξεκάθαρος. Οπως τόνισε, αν δεν υπάρξουν αλλαγές τότε η «γαλανόλευκη» δεν αξίζει να περάσει στο EURO. «Δεν αξίζουμε αυτή την πρόκριση. Σαν ομάδα., Οπως παρουσιάστηκε η εικόνα μας είναι τραγική και σε ότι αφορά την ευθύνη των παικτών, την αναλαμβάνω εγώ. Κάναμε λάθη που δεν έχουν εξήγηση. Θα μπορούσαμε να φάμε ακόμη 2 γκολ. Η Αρμενία ήταν καλύτερη ομάδα από εμάς. Η ποδοσφαιρική ευθύνη είναι δική μου. Αν θέλει κάποιος, ας κρίνει εμένα», είπε αρχικά.

Και συνέχισε: «Το ματς με τη Φιλανδία δεν είναι τελικός. Εχουμε χρόνο να κριθούμε όλοι. Θα πρέπει να υπάρξουν εξελίξεις. Αν θέλουμε ο κόσμος να γυρίσει στο γήπεδο, θα πρέπει να υπάρχουν εξελίξεις. Δεν είναι εικόνα αυτή που έχουμε Αν ο Παπασταθόπουλος είναι το πρόβλημα, ας μείνει εκτός Εθνικής», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια στάθηκε στην εικόνα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στα ματς με Ιταλία και Αρμενία, όπου π.χ. για το αποψινό διαφώνησε κάθετα με τον Αγγελο Αναστασιάδη και μάλιστα άφησε αιχμές. «Η εικόνα μας και στα δύο ματς, δεν αξίζει κάποιος να έρθει να μας δει. Δεν... Δεν... Φταίμε όλοι. Θα πρέπει να υπάρξουν εξελίξεις. Για το καλό όλων. Εάν κρίνουν αυτοί που έχουν την τύχη του ελληνικού ποδοσφαίρου ότι ο Παπασταθόπουλος δεν πρέπει να είναι στην Εθνική, θα αναλάβω τις ευθύνες μου και θα πάω σπίτι μου». 

Παράλληλα έδειξε απαισιόδοξος για τη συνέχεια. «Δεν πιστεύω πως μπορεί να αλλάξει η εικόνα μας. Δεν αξίζουμε να περάσουμε. Ισως θα πρέπει να αλλάξει και το ποδοσφαιρικό κομμάτι. Αν κρίνουν ότι και ο Σωκράτης δεν πρέπει να είναι στην Εθνική και είναι το πρόβλημα, θα πρέπει να απομακρυνθεί. Η ευθύνη είναι αυτών που έχουν την τύχη του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αν κρίνουνπ ως οι μεγαλύτεροι παίκτες πρέπει να πάμε σπίτια μας, θα πάμε σπίτια μας. Θα δεχθώ κριτική και ορισμένοι θα αφήσουν αιχμές. Δεν έχω ποτέ κοροϊδέψει κανέναν. Θα πρέπει να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας».