Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Έκανε τη μισή δουλειά ο Ολυμπιακός, 3-1 την Μπέρνλι



Ο Ολυμπιακός πέτυχε το στόχο του, που ήταν η νίκη (3-1), πήρε ένα καλό αποτέλεσμα απέναντι στην έβδομη ομάδα της περυσινής Premier League, Μπέρνλι και θα παίξει την ερχόμενη Πέμπτη στην Αγγλία για την πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League.

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν με την ενδεκάδα που είχαν στους αγώνες με τη Λουκέρνη, με την Μπέρνλι να δείχνει δραστήρια στα πρώτα λεπτά και να μαρκάρει σε όλους τους χώρους, ενώ σήκωνε συχνά την μπάλα καθώς έχει δυνατά και ψηλά κορμιά.

Ο αγώνας ήταν ισορροπημένος και χωρίς φάσεις, αλλά στην πρώτη ευκαιρία που τους δόθηκε, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Ήταν στο 19’ όταν ο Φορτούνης εκτέλεσε με έξοχο τρόπο το φάουλ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χίτον.

Οι παίκτες της πειραϊκής ομάδας εκνευρίστηκαν από τα σφυρίγματα του ρέφερι, αλλά στο ημίχρονο ο Μαρτίνς τους ηρέμησε κι έτσι νωρίς-νωρίς στην επανάληψη ξαναμπήκαν σε θέση οδηγού με κεφαλιά του Μπουχαλάκη στο 49΄,  από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πια τον έλεγχο, πίεζαν την αγγλική ομάδα και στο 60΄ η τύχη τους χαμογέλασε: σε σουτ του Καμαρά εκτός περιοχής η μπάλα βρήκε στο χέρι του Γκίμπσον, που είχε ήδη  κίτρινη κάρτα, δέχθηκε άλλη μια και το πέναλτι συνοδεύτηκε με αποβολή, με τον Φορτούνη να γράφει υποδειγματικά το 3-1.

Με αριθμητικό πλεονέκτημα πια, ο Ολυμπιακός πίεσε για το τέταρτο γκολ. Ένα σουτ του Ποντένσε στο 63΄ εξουδετερώθηκε από τον Χίτον, νέο σουτ του Χριστοδουλόπουλου στο 65΄ έφυγε άουτ και η μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο 73΄, όταν το πλασέ του Γκερέρο έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι.