Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

«Champions League τα Σαββατοκύριακα και 14 αγώνες για κάθε ομάδα»



Αρκετές είναι οι αλλαγές που έχουν συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στο Champions League, όπως οι ώρες που διεξάγονται οι αναμετρήσεις, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο προκρίνονται στους ομίλους οι ομάδες, καθώς οι τέσσερις πρώτοι από τα τέσσερα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης παίρνουν απευθείας το «εισιτήριο», χωρίς να… ιδρώσουν.

Ωστόσο, έχουν παραμείνει κάποιες σταθερές, όπως ότι οι αγώνες πραγματοποιούνται Τρίτες και Τετάρτες, αλλά και πως την πρόκριση δίνουν οκτώ όμιλοι των τεσσάρων ομάδων. Όμως, δεν αποκλείεται ακόμη και αυτά να αλλάξουν, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Bild, που ρίχνει με τη σειρά της… νερό στον μύλο των δημοσιευμάτων που αφορούν την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Σύμφωνα με το σχετικό άρθρο, λοιπόν, ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, με τον πρόεδρο της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA) και μεγαλομέτοχο της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, εξετάζουν το ενδεχόμενο δραστικών αλλαγών στο Champions League, προκειμένου να αυξήσουν τα έσοδα των ομάδων από εισιτήρια και τηλεοπτικά δικαιώματα.

Έτσι, μεταξύ των προτάσεων που εξετάζονται είναι η πραγματοποίηση των αγώνων τα Σαββατοκύριακα, παίρνοντας έτσι τη θέση των ματς για τα εθνικά πρωταθλήματα, που θα μεταφερθούν για μεσοβδόμαδα. Παράλληλα, το… μενού αναμένεται να γίνει πιο χορταστικό, καθώς κάθε σύλλογος θα δίνει 14 αγώνες για να προκριθεί στην επόμενη φάση, σε σχέση με τους έξι που δίνει τώρα. Πώς θα επιτευχθεί αυτό; Πολύ απλά με τον σχηματισμό τεσσάρων ομίλων από οκτώ ομάδες.

Μένει να φανεί εάν όσα αναφέρει η Bild για τις σκέψεις των ανθρώπων που «τρέχουν» το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο θα γίνει πραγματικότητα, αλλά το σίγουρο είναι πως συνεχώς τα δημοσιεύματα για δραστικές αλλαγές στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση πληθαίνουν.

Παράλληλα, η UEFA αποφάσισε τη δημιουργία από το 2021 του UEL2 (UEFA Europa League-2), μιας τρίτης ευρωπαϊκής διοργάνωσης, η οποία θα είναι σε σημαντικότητα πίσω από Champions League και Europa League. Κοινώς, ο χάρτης του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου δεν αποκλείεται να αλλάξει δραστικά τα επόμενα χρόνια.