Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Champions League: Σπουδαίο ματς στη Μαδρίτη – Δοκιμάζεται στη Ρώμη η Μπάγερν



Μετά τις τέσσερις μεγάλες αναμετρήσεις την περασμένη εβδομάδα, το Champions League συνεχίζεται για τη φάση των «16» με το δεύτερο «πιάτο». Αυτή την εβδομάδα διεξάγονται άλλα τέσσερα ματς, με το σπουδαιότερο να είναι αυτό στη Μαδρίτη ανάμεσα στην Ατλέτικο και την Τσέλσι. Οι ροχιμπλάνκος βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας στη La Liga, θέλουν το πρωτάθλημα, αλλά δεν πρόκειται να μην κυνηγήσουν το Champions League, ενώ αυτό θα κάνει και η Τσέλσι του Τόμας Τούχελ που στην Premier League δεν τα πηγαίνει όμως πολύ καλά. Εκτός από τη συγκεκριμένη «μονομαχία», το έτερο αποψινό ματς γίνεται στην Ιταλία και πιο συγκεκριμένα στη Ρώμη, όπου η Λάτσιο υποδέχεται την πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπάγερν, με σκοπό να υπερασπιστεί το στέμμα της.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Όσον αφορά το ματς στη Μαδρίτη, ο Λουίς Σουάρες έχει αλλάξει τα πάντα στην Ατλέτικο και την οδηγεί στον τίτλο στην Ισπανία. Ο Σιμεόνε έχει αλλάξει σύστημα φέτος για να πάρει το καλύτερο από τον Ουρουγουανό, παίζει πιο ανοιχτά και δείχνει ότι πάντα μπορεί να βρει άσους στο μανίκι του. Τον μοναδικό φόβο… εκτροχιασμού αποτέλεσαν τα κρούσματα κορωνοϊού στο ρόστερ, που εμφανίστηκαν τελευταία. Παρόλα αυτά, φέτος υπάρχει και το βάθος στον πάγκο.

Η Τσέλσι αποφάσισε να ρισκάρει, απολύοντας τον Λάμπαρντ και δίνοντας τα ηνία στον Τόμας Τούχελ, που πέρυσι έφτασε μέχρι τον τελικό με την Παρί Σεν Ζερμέν. Ο Γερμανός έχει βελτιώσει τους «μπλε», ενώ το άλλο μεγάλο πλεονέκτημα για τους Λονδρέζους είναι η αλλαγή έδρας, καθώς το παιχνίδι θα διεξαχθεί στη Ρουμανία λόγω των γνωστών ταξιδιωτικών περιορισμών.

Σχετικά με τα δεδομένα στο ματς της Ρώμης, η Λάτσιο βρήκε ξανά τον καλό της εαυτό μετά τον Δεκέμβριο και βρίσκεται μόνιμα σε ανοδική πορεία. Βέβαια, όσο ψηλά και να είναι μετά την πρώτη πρόκριση στα knockouts του Champions League εδώ και 21 χρόνια, απέναντί τους θα βρεθεί η ομάδα που τους τελευταίους μήνες έχει σαρώσει όλους τους τίτλους.

Η Μπάγερν του Φλικ κατέκτησε και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων για τον 6ο της τίτλο μέσα σε έναν χρόνο. Όσα προβλήματα και να έχουν οι Βαυαροί αποτελούν φόβητρο. Από την προηγούμενη σεζόν, για παράδειγμα, κέρδισαν τα 16 από τα 17 παιχνίδια που έδωσαν στη knockout φάση με 61 τέρματα υπέρ και 13 κατά… Όσο ο Λεβαντόφσκι δεν τραυματίζεται, τότε όλα είναι καλά. Ο Πολωνός μετράει 31 γκολ σε 33 ματς στη διοργάνωση από τη σεζόν 2017-18 και μετά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Τρίτη (23/2)

Λάτσιο – Μπάγερν
Ατλέτικο Μαδρίτης – Τσέλσι

Τετάρτη (24/2)

Αταλάντα – Ρεάλ Μαδρίτης
Γκλάντμπαχ – Μάντσεστερ Σίτι