Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Champions League: Σε κίνδυνο η Γιουνάιτεντ, πέρασαν Ατλέτικο και Μπενφίκα



Σε μεγάλους και απρόσμενους μπελάδες μπήκε από σήμερα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μετά την ισοπαλία (0-0) που παραχώρησε στο «Ολντ Τράφορντ» απέναντι στην Αϊντχόφεν.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο ήδη περίπλοκος 2ος όμιλος να γίνει ακόμη πιο μπερδεμένος μετά και τη νίκη της Βόλφσμπουργκ στη Ρωσία επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αποτέλεσμα που έφερε τους «λύκους» στην πρώτη θέση με 9 βαθμούς, τη Μάντσεστερ δεύτερη με 8 και τους Ολλανδούς πίσω τους με 7.

Την επόμενη αγωνιστική οι «κόκκινοι διάβολοι» θα παίξουν στη Γερμανία, με τη Βόλφσμπουργκ να χρειάζεται μόλις ένα βαθμό για να προκριθεί σίγουρα, αφού σε αυτή την περίπτωση η Μάντσεστερ δεν μπορεί να την περάσει.

Η Αϊντχόφεν, όμως, θα υποδεχθεί στο «Philips Stadion» την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, οπότε η κατάσταση δυσκόλεψε πολύ για την ομάδα του Λουίς Φαν Γκάαλ, που χρειάζεται μόνο νίκη για να βρεθεί σίγουρα στους «16». 

Στον 1ο όμιλο, ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς αποθεώθηκε στο Μάλμε όπου επέστρεψε ύστερα από 14 χρόνια από τότε που ξεκίνησε τη διαδρομή για την παγκόσμια καταξίωση, αλλά η Παρί Σεν Ζερμέν δεν έδειξε οίκτο απέναντι στους γηπεδούχους, τους οποίους συνέτριψε με 5-0.

Οι Γάλλοι είναι πάντως οριστικά δεύτεροι, μετά τη νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης στο Λβιβ με 4-3 επί της Σαχτάρ Ντόνετσκ, παρά το «επίτευγμα» της ομάδας του Ράφα Μπενίτεθ που ενώ δεν είχε δει μέχρι σήμερα την εστία της να παραβιάζεται, δέχθηκε τρία γκολ σε 10 λεπτά!

Η Ατλέτικο Μαδρίτης νίκησε στο «Βιθέντε Καλντερόν» τη Γαλατασαράι με 2-0 και έφτασε στην πρώτη θέση την Μπενφίκα, που νωρίτερα αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την Αστάνα στο Καζακστάν, με τις δύο ομάδες να προκρίνονται και να παίζουν για την πρώτη θέση στη μεταξύ τους συνάντηση στη Λισσαβόνα, την τελευταία αγωνιστική.

Στο πλαίσιο του 4ου ομίλου η Γιουβέντους απέκτησε προβάδισμα για την πρώτη θέση μετά τη νίκη με 1-0 επί της Μάντσεστερ Σίτι στο Τορίνο, αλλά για να τη διατηρήσει θα πρέπει να πάρει τουλάχιστον ένα βαθμό στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» από τη Σεβίλη την τελευταία αγωνιστική.

Την ίδια ώρα οι «πολίτες» θα παίζουν στο «Έτιχαντ» με την Γκλάντμπαχ, που μάχεται με τους Ισπανούς για την τρίτη θέση προκειμένου να συνεχίσει το ευρωπαϊκό ταξίδι της στο Γιουρόπα Λιγκ και απέκτησε προβάδισμα έναντι των Ανδαλουσιανών, τους οποίους νίκησε με 4-2 και τους προσπέρασε φτάνοντας στους 5 βαθμούς, έναντι τριών.

Τα αποτελέσματα:

1ος ΟΜΙΛΟΣ

  • Μάλμε-Παρί Σεν Ζερμέν 0-5 (3΄ Ραμπιό, 14΄, 68΄ Ντι Μαρία, 50΄ Ιμπραΐμοβιτς, 82΄ Λούκας)
  • Σαχτάρ Ντόνετσκ-Ρεάλ Μαδρίτης 3-4 (78΄ πεν., 88΄ Αλεξ Τεϊσέιρα, 83΄ Ντεντίνιο - 18΄, 70΄ Ρονάλντο, 50΄ Μόντριτς, 52΄ Καρβαχάλ)

2ος ΟΜΙΛΟΣ

  • ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Βόλφσμπουργκ 0-2 (67΄, 88΄ Σίρλε)
  • Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Αϊντχόφεν 0-0

 3ος ΟΜΙΛΟΣ

  • Ατλέτικο Μαδρίτης-Γαλατασαράι 2-0 (13΄, 65΄ Γριεζμάν)
  • Αστάνα-Μπενφίκα 2-2 (19΄ Τβουμάσι, 31΄ Άνιτσιτς - 40΄, 72΄ Ραούλ Χιμένες)

 4ος ΟΜΙΛΟΣ

  • Γιουβέντους-Μάντσεστερ Σίτι 1-0 (18΄ Μάντζουκιτς)
  • Γκλάντμπαχ-Σεβίλη 4-2 (29΄, 83΄ Στιντλ, 68΄ Τζόνσον, 78΄ Ράφαελ - 82΄ Βιτόλο, 90΄ + πεν. Μπανέγκα)