Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 -

Champions League: «Αγκαλιά» με την πρόκριση η Αταλάντα, ξεκάθαρο προβάδισμα για τους «8» η Λειψία



Με το... ενάμιση πόδι στους προημιτελικούς του Champions League βρίσκεται η εκπληκτική Αταλάντα, μετά το επιβλητικό 4-1 επί της Βαλένθια στο «σαν Σίρο», ενώ και η Λειψία με το «διπλό» στο Λονδίνο επί της Τότεναμ (1-0) κρατά την κατάσταση στα χέρια της. 

 

Αταλάντα και Λειψία μπορούν από σήμερα το βράδυ να ονειρεύονται ότι θα βρεθούν στην φάση των «8» του Champions League ενόψει των αγώνων ρεβάνς της 10ης Μαρτίου σε Ισπανία και Γερμανία αντίστοιχα.

Η ομάδα του Μπέργκαμο συνέτριψε με 4-1 την αποδεκατισμένη Βαλένθια και μόνο εάν «αυτοκτονήσει» στο «Μεστάγια» θα αποκλειστεί από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Το όνειρο για την ομάδα του Γκασπερίνι στο CL δεν θα τελειώσει (εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου) στην φάση των «16», καθώς από την πρώτη κιόλας αναμέτρηση με τις «νυχτερίδες» φρόντισε να βάλει τις βάσεις για την πρόκριση στους «8».

Το γκολ του Τσερίσεφ στο 66΄ αφήνει κάποιες αμυδρές ελπίδες στην Βαλένθια, που χρειάζεται «καθαρό» 3-0 στο «σπίτι» της για να περάσει, αλλά τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά για τους Ισπανούς. Ο Χάντεμπερ πέτυχε δύο γκολ, στο 16΄ και στο 63΄, ο Ίλιτσιτς στο 42΄ είχε κάνει το 2-0, ενώ στο 57΄ ο Φρόιλερ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0.   

Δίκαιη νίκη η Λειψία

Το πέναλτι-γκολ του Τίμο Βέρνερ στο 58΄ (στην παράβαση υπέπεσε ο Ντέιβις) έδωσε ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στην Λειψία απέναντι στην Τότεναμ.

Η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμπαν «απέδρασε» με «διπλό» από το Λονδίνο (1-0) στον πρώτο αγώνα των «16» του Champions League με τους «πετεινούς» και, πλέον, κρατά την κατάσταση στα χέρια της ενόψει της ρεβάνς που είναι προγραμματισμένη για τις 10 Μαρτίου επί γερμανικού εδάφους.

Ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, πιο επικίνδυνη στην επίθεση, αν και οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν φτάσει στην ισοφάριση με το φάουλ του Λο Σέλσο στο 73΄ που έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι μετά και την απόκρουση του Γκουλάτσι.