Σάββατο 18 Μαΐου 2024 -

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Η Εκκλησία, όπως η μητέρα, αγαπάει όλα τα παιδιά της»«Η Εκκλησία, όπως η μητέρα, αγαπάει όλα τα παιδιά της» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος από τον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα Άνω Πατησίων, όπου έψαλλε την τέταρτη Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο. Παρέστη συμπροσευχόμενος ο Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός.

Ο προϊστάμενος του ναού, Αρχιμανδρίτης Πολύκαρπος Κάστιζας καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο και τον ευχαρίστησε για την πατρική αγάπη, το ενδιαφέρον και την επιστηρικτική παρουσία του.

Κατόπιν, ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον π. Πολύκαρπο για το καλωσόρισμα, τον οποίο, όπως είπε γνωρίζει από μικρό παιδί, και αναφέρθηκε στην οικογένειά του, η οποία τον μεγάλωσε με αρχές και μίλησε για την πορεία του ως ιερέα.

Παράλληλα, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στα προβλήματα της εποχής τονίζοντας ότι κάθε εποχή έχει τις δυσκολίες της, αλλά οι άνθρωποι πρέπει να βρίσκουν τον τρόπο, ώστε να ξεπερνούν τις μικρές ή τις μεγάλες δοκιμασίες που αντιμετωπίζουν.

«Η αγανάκτηση, οι αστοχίες είναι συνηθισμένες, αλλά εμείς έχουμε τις ελπίδες μας στην Εκκλησία» σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος και ευχήθηκε σε όλους δύναμη, ώστε να υπερπηδήσουν τις δυσκολίες.

Επίσης, απευθυνόμενος προς τους ιερείς υπογράμμισε ότι χρειάζεται ποιμαντική προς όλα τα παιδιά.

«Όπως η μητέρα αγαπάει όλα τα παιδιά της, έτσι και εμείς αγαπάμε και τους αγαθούς και αυτούς που μας εμπαίζουν» επεσήμανε ο Μακαριώτατος και ολοκληρώνοντας την ομιλία του κάλεσε όλους να δίνουν τα χέρια, ώστε να προχωρούν ενωμένοι και ευχήθηκε καλή δύναμη και καλό Πάσχα.

Περισσότερες φωτογραφίες:

(Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης)

Πηγή κειμένου: 

orthodoxianewsagency