Σάββατο 10 Ιουνίου 2023 -

Ανοιχτή επιστολή Πομάσκι στον πρωθυπουργό για το ΟΑΚΑΑνοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με κοινοποίηση και στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη απέστειλε ο τομεάρχης αλμάτων του ΣΕΓΑΣ, Γιώργος Πομάσκι, για να εκθέσει τα προβλήματα στο Ολυμπιακό Στάδιο που δυσχεραίνουν την καθημερινότητα των Ελλήνων πρωταθλητών.

Με δηκτικό ύφος στο σημείο που αναφέρεται στον υφυπουργό, η επιστολή εστιάζει στα δύο βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αθλούμενοι στους κλειστούς χώρους: την εισροή ύδατος και τη χαμηλή θερμοκρασία τις κρύες ημέρες, ελλείψει θέρμανσης.

Η επιστολή:

«Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ σάς παρέδωσε το 2021 φωτογραφίες που παρουσίαζαν την άθλια κατάσταση η οποία επικρατεί στο χώρο όπου προπονούνται οι Ολυμπιονίκες μας (Τεντόγλου, Στεφανίδη, Καραλής) και όλη η Εθνική ομάδα – και το 2023 η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη.

Η δέσμευση το 2021 ήταν ότι όλα θα αλλάξουν σε ένα εξάμηνο. Ένα χρόνο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 το μόνο που άλλαξε στο ΟΑΚΑ, είναι ότι έφυγαν οι κουβάδες που μάζευαν το νερό, με αποτέλεσμα αυτό πλέον να κυλάει στους διαδρόμους, στους οποίους προπονούνται οι αθλητές μας. Επίσης, άλλαξε και η θερμοκρασία που επικρατεί στο χώρο προπόνησης δραματικά, καθώς δεν υπάρχει πια θέρμανση!

Παρακαλώ τον κ. Αυγενάκη, ως αρμόδιος που είναι, να εκδώσει κάποια υπουργική απόφαση ότι όλα αυτά είναι ασυμβίβαστα με τον πρωταθλητισμό, αλλά και με την κοινή λογική.

Ευχαριστώ και σάς ζητώ συγγνώμη για την ενόχληση».