Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 -

Αλμέιδα: Θα δώσουμε και την ψυχή μας, έτοιμοι για την πρώτη εντός έδρας νίκη



ΑΕΚ θα υποδεχθεί την Πέμπτη (30/11) τη Μπράιτον στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του ομίλου του Europa League με στόχο την πρώτη εντός έδρας νίκη που θα τη βάλει δυνατά στο παιχνίδι της πρόκρισης στον επόμενο γύρο και ο Ματίας Αλμέιδα παρέθεσε την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, στην οποία δήλωσε ήρεμος και έτοιμος για ένα μεγάλο ματς.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής της Ένωσης

Για το ματς με τους Άγγλους: «Το αυριανό ματς είναι ένα σημαντικό παιχνίδι για μας. Ένα παιχνίδι απέναντι σε έναν αντίπαλο που παίζει εντυπωσιακά. Το παιχνίδι στην Μπράιτον ήταν πολύ δύσκολο, ισοδύναμο. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ξανά ένα ισοδύναμο ματς και να το φέρουμε εις πέρας όπως έχουμε σχεδιάσει, κάνοντας το δικό μας παιχνίδι, γνωρίζοντας πάντα ποια ομάδα αντιμετωπίζουμε. Το παιχνίδι θα είναι 11 εναντίον 11».

Για την καλή διαίσθηση που είχε όταν ήρθε κι αν έχει την ίδια ακόμη: «Είναι διαφορετικές διαισθήσεις. Είχαμε έναν ξεκάθαρο στόχο που καταφέραμε και τον φέραμε εις πέρας. Καταφέραμε να είμαστε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, να παίζουμε απέναντι σε μεγάλες ομάδες, με αρκετές διαφορές και πραγματικότητες. Δηλαδή τα πρωταθλήματα που αγωνίζονται, τους αντιπάλους που αντιμετωπίζουν, τις πληρωμές και τις επενδύσεις που γίνονται. Γι’ αυτό με χαροποιεί πολύ που η ομάδα έχει πιθανότητες να περάσει από αυτόν τον όμιλο. Όσο οι αριθμοί το επιτρέπουν έχουμε πιθανότητες. Προπονώ ένα γκρουπ παικτών που θα δώσουν και την ψυχή τους, οπότε είμαι ήρεμος».

Για το τι πρέπει να αλλάξει ώστε να έρθει η πρώτη ευρωπαϊκή εντός έδρας νίκη: «Θα πρέπει να παίξουμε με τον ίδιο τρόπο, απέναντι σε έναν αντίπαλο που πραγματικά είναι δύσκολος. Και έπειτα, παίζοντας με τον ίδιο τρόπο, θα πρέπει να είμαστε πιο εύστοχοι στις λίγες ευκαιρίες που δημιουργούνται σε αυτές τις διοργανώσεις. Έχουμε πάρα πολύ όρεξη, θέλουμε να κερδίσουμε ένα παιχνίδι στην έδρα μας, οπότε το αυριανό θα είναι ένα μεγάλο παιχνίδι».

Για τον Πινέδα και τη φυσική του κατάσταση: «Ο Ορμπελίν έπαιξε με την Εθνική του ομάδα, τα πήγε καλά. Αισθάνομαι πως εδώ και 1,5 χρόνο είναι χωρίς διακοπές. Τον έχω χρησιμοποιήσει σε πολλές θέσεις, αλλά ξέρω, πως κάποια στιγμή αυτό το σώμα δεν θα αντέξει. Προσπαθώ να διαχειριστώ τον τρόπο που προπονείται, σε κάποια παιχνίδια τον έχω βγάλει, αλλά είμαστε δύο αυτήν τη στιγμή, που ενδιαφερόμαστε για τον Ορμπελίν. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τον προστατεύσουμε.

Εγώ τον φρόντισα για την εθνική ομάδα, τον ανέβασα σε απόδοση, επιλέχθηκε ως ο καλύτερος παίκτης της περσινής σεζόν και πιστεύω πως υπάρχουν κάποια παιχνίδια που δεν είναι τόσο σημαντικά για να ταξιδεύει και ίσως έχει την ευκαιρία να ξεκουραστεί. Αλλά ο Ορμπελίν είναι χαρούμενος. Ο Ορμπελίν ήταν στην Ευρώπη πριν έρθει, οπότε πήρε τον χρόνο προσαρμογής που χρειαζόταν στην Ισπανία».

Για τον Πισάρο: «Ο Ροδόλφο είναι σε αυτή τη διαδικασία προσαρμογής και δεν είναι εύκολο να αλλάξεις τον τρόπο παιχνιδιού. Έχω μιλήσει μαζί του, τον γνωρίζω καλά, ξέρω τι μπορεί να δώσει και αρχίζει να δίνει. Πρέπει να είναι υπομονετικός γιατί ξέρω την μεγάλη προσπάθεια που έχει κάνει για να εκπληρώσει το όνειρό του να παίξει στην Ευρώπη. Άφησε εκατομμύρια για να έρθει να παίξει εδώ. Αυτό το εκτιμώ, ήρθε να ψάξει τη δόξα και όχι τα χρήματα. Όταν ξεκίνησε είχε κάποιους μικροτραυματισμούς και σε κάποιους μήνες όταν χρειάζεται να είναι έτοιμος θα είναι. Είναι ένας παίκτης νικητής, σε όποια ομάδα βρέθηκε ήταν πρωταθλητής και θα κάνει το ίδιο και εδώ.

Ίσως χρειαστεί λίγο χρόνο ακόμα για να προσαρμοστεί, αλλά είναι κάτι φυσιολογικό. Εγώ υπερασπίζομαι τους παίκτες μου και είναι ένας παίκτης που δεν χρησιμοποιεί τους δημοσιογράφους. Αντιστέκεται. Εμένα μου αρέσει όπως είναι και με ενδιαφέρει που παίζει το ποδόσφαιρο και τίποτα άλλο. Ξέρω ότι στο τέλος θα έχει καλή απόδοση. Είναι ο χρόνος που πρέπει να προσαρμοστεί. Βλέπω ότι δεν τον ενδιαφέρουν τα χρήματα σε έναν υλιστικό κόσμο και το εκτιμώ».

Για την επιστροφή του Αραούχο και αν έχει αποφασίσει πώς θα παίξει με δεδομένο ότι στα Γιάννινα δεν χρησιμοποίησε φορ: «Όταν έχουμε αυτούς τους τραυματισμούς και επιστρέφουν οι παίκτες πρέπει να τους προστατεύουμε. Από την πρώτη μέρα που ξεκινήσαμε το σερί αγώνων είχαμε αρκετούς παίκτες με προβλήματα. Αυτό που δεν θέλουμε είναι να μην επιστρέψουν σε αυτές τις περιόδους που ήταν εκτός. Είμαστε σε πολύ στενή επαφή με το ιατρικό επιτελείο ώστε με τη βοήθεια όλων να βλέπουμε τα φορτία και την κούραση του κάθε ποδοσφαιριστή. Όσον αφορά το αυριανό ματς, σήμερα θα αποφασίσουμε ποιοι θα ξεκινήσουν. Ο ένας που θα ξεκινήσει βρίσκεται δίπλα μου (Στάνκοβιτς)».