Δευτέρα 06 Μαΐου 2024 -

Αρχαιολογικες Ανακαλυψεις



Μουσείο-ξενοδοχείο στην Αντιόχεια, πάνω από το μεγαλύτερο άθικτο ψηφιδωτό (βίντεο)

Στην Αντιόχεια της σημερινής επαρχίας Χατάι στη νότια Τουρκία βρίσκεται το μεγαλύτερο άθικτο ψηφιδωτό του κόσμου, το οποίο καταλαμβάνει 2.750 τετραγωνικά μέτρα, χρονολογείται στη Ρωμαϊκή Εποχή και απεικονίζει τον Πήγασο πλαισιωμένο από νύμφες του νερού.



Το παλαιότερο ανθρώπινο αποτύπωμα ποδιού στην Αμερική ανακαλύφθηκε στη Χιλή - Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

Ένα αποτύπωμα ποδιού ηλικίας 15.600 ετών, που ανακαλύφθηκε στη νότια Χιλή, θεωρείται ότι είναι το παλαιότερο που βρέθηκε ποτέ στην Αμερική, σύμφωνα με τους ερευνητές. Το αποτύπωμα ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2010 από φοιτητή του πανεπιστημίου Austral της Χιλής.



Σπουδαία ανακάλυψη στην Πομπηία: Βρέθηκε νωπογραφία με τον Νάρκισσο - Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

Μία ακόμα σπουδαία ανακάλυψη έχουν να επιδείξουν οι αρχαιολόγοι που εργάζονται στην Πομπηία, οι οποίοι έφεραν στο φως μια εξαιρετικής τέχνης και τεχνικής νωπογραφία που απεικονίζει τον Νάρκισσο στην «κλασική» του θέση, δηλαδή να παρατηρεί την αντανάκλασή του στα νερά της πηγής.



Ισραήλ: Βρέθηκαν σπάνιες ταφικές προτομές 1.700 ετών! - Δείτε ΦΩΤΟ

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις και η παρατηρητικότητα ενός πεζοπόρου βοήθησαν για μια εξαιρετικά σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη στο Ισραήλ: στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου σπάνιες ταφικές προτομές που χρονολογούνται στην Ύστερη Ρωμαϊκή περίοδο (3ος-4ος αι.) ήρθαν στο φως στη Σκυθόπολη, το σημερινό Μπέιτ Σιάν.



Η αρχαία Τενέα και το ναυάγιο του Εύξεινου Πόντου στις σημαντικές ανακαλύψεις του 2018

Στις αρχές Δεκεμβρίου ο εντοπισμός της αρχαίας Τενέας στο Χιλιομόδι Κορινθίας συμπεριλήφθηκε στα σημαντικότερα ιστορικά και αρχαιολογικά γεγονότα του 2018 από το δίκτυο HISTORY. Αυτή τη φορά η ανασκαφή περιλαμβάνεται και στη λίστα με τις 15 σημαντικότερες ανακαλύψεις που κατάρτισε το διαδικτυακό περιοδικό τέχνης ARTSY.



Τεράστια μεγαλιθική «πυραμίδα» 10.000 ετών εντοπίστηκε στη Δυτική Ιάβα!

Ένα τεράστιο πυραμιδοειδές μεγαλιθικό κατασκεύασμα υπάρχει στην Ινδονησία, θαμμένο κάτω από την επιφάνεια για αρκετές χιλιάδες χρόνια. Σχετική ανακοίνωση έγινε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Γεωφυσικής Ένωσης στην Ουάσινγκτον από Ινδονήσιους επιστήμονες, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι πρόκειται για την αρχαιότερη πυραμίδα στον κόσμο, ηλικίας άνω των 10.000 ετών.