Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

ακαγε



Έφη Αχτσιόγλου: Στα τέλη Ιουλίου τα αναδρομικά του ΑΚΑΓΕ από τις επικουρικές συντάξεις

Με τις συντάξεις του Αυγούστου, δηλαδή στα τέλη του Ιουλίου, πρόκειται να γίνει η επιστροφή των αναδρομικών που προέκυψαν στις επικουρικές συντάξεις, λόγω της λανθασμένης παρακράτησης υπέρ του λογαριασμού Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ), χωρίς την ανάγκη υποβολής αίτησης από την πλευρά των συνταξιούχων.



ΟΑΕΕ: Επιχορήγηση 350 εκατ. ευρώ από τον «κουμπαρά» του ΑΚΑΓΕ

Επιπλέον 200 εκατ ευρώ αναγκάζεται να ζητήσει μέσα σε διάστημα 1 μηνός ο ΟΑΕΕ ως επιχορήγηση από τον κουμπαρά του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ) για να καλύψει μέρος του ταμειακού ελλείμματος και να πληρώσει συντάξεις.



Λεφτά "τέλος" για τον ΟΑΕΕ

Με το "οξυγόνο" του κουμπαρά του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ) και του κρατικού προϋπολογισμού επιβιώνει ο ΟΑΕΕ ήδη από τις αρχές του τρέχοντος μηνός.



ΟΑΕΕ: Κανονικά οι συντάξεις του Οκτωβρίου - Αίτημα για δάνειο από το ΑΚΑΓΕ για την κάλυψη τυχόν ελλείμματος

Σε δήλωση του, ο διοικητής του ΟΑΕΕ Δημήτρης Τσακίρης διαβεβαίωσε ότι οι συντάξεις του Οκτωβρίου θα καταβληθούν κανονικά στο τέλος του τρέχοντος μήνα, ενώ για τις συντάξεις των μηνών Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2016 και Ιανουαρίου 2017 τόνισε ότι σχεδιάζεται η εξασφάλιση των απαιτούμενων ποσών και πιστώσεων.