Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Πανσέληνος Σεπτεμβρίου στους Ιχθύς: Πώς επηρεάζει τα 12 ζώδια;



Η Πανσέληνος που γίνεται στις 6 Σεπτεμβρίου στο ζώδιο των Ιχθύων βγάζει στην επιφάνεια πολλαπλά συναισθήματα κι ευαισθησίες.

Ο δρόμος της προσφοράς και της υπηρεσίας προς τα άτομα που έχουν ανάγκη θα είναι ανοιχτός. Από την άλλη, υπάρχει και μια ρεαλιστική τάση και διάθεση να μην κουκουλωθεί κανένα θέμα, να αναγνωριστεί, να γειωθεί και τέλος να επιλυθεί. Επειδή η Πανσέληνος αυτή συνοδεύεται από τον Ποσειδώνα θα υπάρχει μεγαλύτερη επιρρέπεια για ποτά, ξενύχτια, ονειροπόλημα και ύπνο.

Επηρεάζονται άμεσα οι Ιχθύες, Παρθένοι και μετά ακολουθούν Ταύροι, Καρκίνοι, Σκορπιοί και Αιγόκεροι.

Κριός

Η ιδιαιτερότητα των καταστάσεων σε ωθεί σε μια διαφορετική συμπεριφορά, με περισσότερο συναίσθημα αλλά και σε μια τάση να τα αφήσεις όλα στην τύχη. Η μεγάλη σου ανάγκη να ξεκουραστείς και να χαλαρώσεις, πιθανόν να σε κάνει να αποσυρθείς για λίγο από το παιχνίδι και να δοκιμάσεις μια άλλη προσέγγιση, η οποία όμως μπορεί να μην σου ταιριάζει απόλυτα. 

Ένα θέμα ρουτίνας στην υγεία σου θα σε κάνει να ασχοληθείς με το σώμα σου, αλλά και να εκτιμήσεις αυτά που ήδη έχεις μέχρι τώρα. Θα βλέπεις τα πράγματα στις σωστές του διαστάσεις και θα αντιμετωπίσεις ρεαλιστικά ένα ζήτημα που σε καίει στην καθημερινότητά σου, χωρίς υπερβάλλων συναισθηματισμό.

Ταύρος:

Ευαισθησία και συναισθήματα θα δέσουν πολύ αρμονικά τόσο στο ερωτικό, όσο και στο δημιουργικό επίπεδο. Εύκολα θα ταυτιστείς με φίλους και με ομάδες και θα δώσεις απλόχερα την ενέργειά σου, ταυτόχρονα όμως δε θα χάσεις το μέτρο και θα έχεις επίγνωση μέχρι ποιου σημείου πρέπει να κινηθείς για να εξασφαλίσεις αυτά που έχεις ανάγκη αλλά και να βρεις την ταυτότητά σου. 

Τα ερωτικά σου θέματα θα επιλυθούν πιο εύκολα, αφού θα έχεις έντονη νοσταλγία και ρομαντική διάθεση. Θα καταφέρεις πάντως να πατήσεις γερά στα πόδια σου. Η μουσική και κάθε χόμπι καλλιτεχνικής φύσεως θα σου ξαναθυμίσουν πράγματα που είχες ξεχάσει. Θα τεθεί το ζήτημα ενός παιδιού και μάλιστα θα έχεις θετικά αποτελέσματα.

Δίδυμοι

Ενώ οι ευαισθησίες σου θα σε πηγαίνουν πίσω και θα σε μπερδεύουν, ταυτόχρονα όλα τα μηνύματα που θα στέλνεις θα πρέπει να είναι ξεκάθαρα. Δεν είναι εύκολο εκ πρώτης όψεως, αλλά προσπαθώντας, θα μάθεις να διαχειρίζεσαι καταστάσεις και συναισθήματα που είναι για σένα δύσκολο να ξεδιαλύνεις. Ο χρόνος μέσα στο σπίτι σου θα σε βοηθήσει να αντιληφθείς τις πραγματικές σου ανάγκες και θα καταλάβεις τελικά πώς πρέπει να κινηθείς σε οικογενειακά θέματα. 

Η ήξεις- αφήξεις συμπεριφορά ενός Ιχθύ, που τόσο σε μπερδεύει, θα σε σπρώξει στο να δεις τα πράγματα λογικά και αποστασιοποιημένα για να αποφασίσεις τι πρέπει κάνεις, χωρίς να σημαίνει όμως ότι θα σου είναι εύκολο, αφού θα πρέπει να σταματήσεις να έχεις ψευδαισθήσεις ή να περιορίσεις την λύπησή σου και να επικεντρωθείς στην πραγματικότητα.

Καρκίνος

Πάντα με την Πανσέληνο έχεις μια επιπλέον ευαισθησία, η οποία ενεργοποιεί και τη διαίσθησή σου. Αυτήν τη φορά σε οτιδήποτε θέλεις να κάνεις, θα βάλεις τις σωστές δόσεις συναισθήματος, πρακτικής εφαρμογής κι εκλογίκευσης. Θα πάρεις αποφάσεις με βάση την καρδιά σου και συγχρόνως θα μπορεί και το μυαλό σου να ταυτιστεί. 

Αυτό είναι το πιο σημαντικό γιατί δεν θα θυσιάσεις καμία πλευρά και μάλιστα θα λειτουργήσεις άψογα και προς συμφέρον σου. Αναζητώντας τον εαυτό σου μέσα από συζητήσεις, την τέχνη ή την επικοινωνία, θα σου δοθεί η ευκαιρία να δείξεις αγάπη και κυρίως ενδιαφέρον και φροντίδα σε άτομα που αυτήν τη στιγμή σε χρειάζονται.

Λέων

Δε θα είναι εύκολο να διακρίνεις την αλήθεια από το ψέμα σε ζητήματα που σχετίζονται με τους άλλους, ιδίως με συνεργάτες σου και να βγάλεις οριστικά συμπεράσματα. Όλα αυτήν τη στιγμή μέσα σου είναι συγκεχυμένα, ενώ οικονομικά θέματα σε περιορίζουν και πρέπει να δεις τι θα κάνεις για να πατήσεις γερά στα πόδια σου. 

Το πιο σημαντικό είναι ότι αντιλαμβάνεσαι τι μπορεί τελικά να σου δώσει ένα άτομο ή μια ομάδα στην οποία συμμετέχεις και τι όχι, καθώς επίσης τι θα πρέπει να πληρώσεις ή τι να δώσεις για να υπάρχει ισορροπία. Στην αρχή ίσως νιώσεις άβολα γιατί άλλο πίστευες και άλλο τελικά έγινε, αλλά μετά, με την παρέμβασή σου, θα υπάρξει ένα ξεκαθάρισμα εφ’ όλης της ύλης.

Παρθένος

Η Πανσέληνος που γίνεται στον άξονά σου θα σε βοηθήσει να συνειδητοποιήσεις πολλά πράγματα, τα οποία δεν ήταν εύκολο μέχρι πρότινος γιατί ήταν κρυμμένα μέσα σου. Τώρα θα βγουν στην επιφάνεια και θα σε δραστηριοποιήσουν έντονα. Θα βρεθείς στη μέση μιας κατάστασης που θα αφορά όμως και σε άλλα άτομα, κυρίως σε αυτά που συνεργάζεσαι ή είσαι συναισθηματικά δεμένος/η κι η ενέργειά σου κατά κάποιο τρόπο θα επικεντρωθεί εκεί. 

Η λογική σου θα συνοδεύεται και από το συναίσθημα, το οποίο θα είναι στις σωστές δόσεις για να μπορείς να διακρίνεις καθαρά τι συμβαίνει. Θα έχεις βέβαια μια μεγαλύτερη ευαισθησία σε σχέση με συγκεκριμένα πρόσωπα, γι’ αυτό θα πρέπει, πριν πάρεις απόφαση που τα αφορούν, να φιλτράρεις πολύ καλά όλα τα δεδομένα.

Ζυγός

Θα απομακρυνθείς για λίγο από τα πράγματα, ενδεχομένως γιατί θα νιώσεις ότι δε μπορείς να κάνεις και πολλά, αφού όλα γίνονται χωρίς τη δική σου παρέμβαση. Οπότε, πιθανόν να αφήσεις τα γεγονότα και τις καταστάσεις να σε πηγαίνουν από εδώ και από εκεί κι εσύ θα κρατήσεις έναν πιο παθητικό ρόλο. Όχι βέβαια ότι θα γίνει κάτι πολύ σημαντικό. 

Η κρίση σου θα είναι λίγο θολωμένη γιατί θα παρεμβάλλεται το συναίσθημα που θα σε παρασύρει σε πολύπλοκες διαδρομές. Προτιμότερο είναι να αφιερωθείς στον καλλιτεχνικό τομέα, όπου εκεί θα δώσεις καλύτερα δείγματα γραφής γιατί θα αφήσεις ελεύθερη τη φαντασία σου και συγχρόνως θα έχεις και μια δόση πρακτικότητας για να πάρει σάρκα και οστά.

Σκορπιός

Η δοτικότητα κι η ευαισθησία που θα έχεις θα σε εμποδίζει να φερθείς σκληρά ή αδιάφορα σε θέματα που αντιμετωπίζεις, είτε με συγγενείς σου και φίλους είτε με τους αγαπημένους σου. Θα βγάλεις τον καλύτερο σου εαυτό και θα το κάνεις γιατί το επιθυμείς μέσα από την καρδιά σου. 

Τα αισθηματικά σου αυτήν την περίοδο θα είναι λίγο μπλεγμένα με ένα συγκεκριμένο πρόσωπο που τη μια θέλει να είστε φίλοι και μια να το γυρίζει στο ερωτικό. Οπότε, εσύ έχεις να διαλέξεις πια πλευρά θα ακολουθήσεις και να παραμείνεις σταθερός/η στην απόφαση που θα πάρεις γιατί από εκεί θα εξαρτηθούν πολλά πράγματα. Το ίδιο φυσικά ισχύει με οτιδήποτε θέλεις να κάνεις και τώρα καλείσαι να ξεκαθαρίσεις.

Τοξότης

Τα συναισθήματά σου είναι αντιφατικά και πιθανόν να μην ξέρεις τι να κάνεις. Να μείνεις σε μια σχέση ή σε μια δουλειά ή να φύγεις; Να προσπαθήσεις για ένα σπίτι ή να το πάρεις απόφαση και να βρεις μια διαφορετική λύση; Όλα αυτά είναι ένα πάζλ, το οποίο εσύ καλείσαι να ενώσεις τα κομμάτια για να δεις τι εικόνα θα σχηματιστεί. 

Το κάθε τι θα σου φαίνεται εύκολο και δύσκολο μαζί γιατί από την μια σε τραβάει το συναίσθημα και από την άλλη η καθημερινότητα και η λογική. Αυτό που έχεις να κάνεις εσύ είναι να βρεις τι πραγματικά θέλεις και να συνθέσεις καλύτερα όλα τα κομμάτια.

Αιγόκερως

Θα έχεις τη δυνατότητα να ξεπεράσεις κάποιες δύσκολες στιγμές, να ορθοποδήσεις αλλά και να αναβαθμιστείς. Το μυαλό σου μπορεί να πλημμυρίσει από όμορφες σκέψεις, οι οποίες θα σε βοηθήσουν να αποβάλλεις τη μάσκα της σκληρότητας ή της αδιαφορίας. Θα δείξεις ένα άλλο πρόσωπο στην επικοινωνία σου και θα αναζητήσεις μεγαλύτερη συναισθηματική επαφή. 

Η μουσική ή ο χορός θα σε βοηθήσουν γιατί θα αποκτήσεις μια καλύτερη σχέση με τον εαυτό σου και δε θα σπαταλιέσαι σε πολύπλοκους υπολογισμούς που σε κάνουν και χάνεις διάφορα κομμάτια της ζωής. Από την άλλη, όσους στόχους θέσεις, θα τους πετύχεις και θα αισθανθείς ότι μπορείς να ανταμειφθείς.

Υδροχόος

Θα απασχοληθείς με διάφορες δουλειές που μπορεί να είναι αρκετά λεπτομερείς και κυρίως ρουτίνας. Ωστόσο, θα έχεις τη δυνατότητα να γεμίσεις τα κενά σου, ενώ θα δεις όλες σου τις ανάγκες ελαφρώς διαφοροποιημένες και -το πιο σημαντικό- δε θα αισθάνεσαι κανένα βάρος, ούτε και θα έχεις παράλογες απαιτήσεις. Οπότε, ξαλαφρωμένος/η, θα μπορείς να βάλεις στόχους για σένα και για τους συνεργάτες σου, χωρίς να φοβάσαι ότι θα σε ρίξουν ή ότι θα περάσεις δύσκολα μαζί τους. 

Σε καθοδηγεί το συναίσθημα, το οποίο σου λύνει τα χέρια και δεν σε αφήνει να παιδεύεσαι με σκέψεις και καταστάσεις που δεν σου ταιριάζουν. Θα το ρίξεις έξω γιατί θα έχεις ανάγκη κάπου να χαλαρώσεις τα δεσμά και να ξεχάσεις τα οικονομικά σου ζητήματα. Καλό είναι όμως να μη το παρακάνεις γιατί τελικά δεν θα ασχοληθείς ούτε και με τα δέοντα.

Ιχθύες

Η Πανσέληνος αυτή γίνεται στο ζώδιό σου και θα σου προκαλέσει πολλές αλλαγές, αφού θα βγάλεις τον πραγματικό σου εαυτό και κυρίως, παρ’ όλο που είναι δύσκολο, θα δείξεις τι ακριβώς θέλεις και ποια είναι η θέση σου σε σχέση με τους άλλους. Θα προσπαθήσεις να ταυτιστείς και να έρθεις πιο κοντά με μεγαλύτερη μερίδα ατόμων, συνεργάτες και πρόσωπα πολύ στενά δεμένα μαζί σου, για να δείξεις την αλήθεια σου. 

Από την άλλη, η μεγάλη σου ευαισθησία μπορεί να σε εμποδίζει να ξεχωρίσεις τη σωστή πρακτική, την οποία πρέπει να εφαρμόσεις για να είσαι μέσα στα πράγματα και να προασπίσεις το συμφέρον σου. Η καλλιτεχνική σου φύση μπορεί να εκδηλωθεί στο έπακρο, να έχεις έμπνευση και να σου βγουν στην επιφάνεια ενδιαφέροντα σχετικά με τη φωτογραφία, μουσική, ζωγραφική, χορό και οτιδήποτε σου αρέσει κι είναι πολύ κοντά στον ψυχισμό σου.