Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

Βρετανική εταιρεία: Τέλος Μαΐου θα ξέρουμε αν μπορούμε να παρασκευάσουμε 1 εκατ. δόσεις εμβολίου



Η παρασκευάστρια εταιρεία ενός πιθανού εμβολίου κατά της COVID-19, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της παραγωγής από βρετανούς επιστήμονες, ανακοίνωσε σήμερα ότι ως το τέλος Μαΐου θα γνωρίζει αν μπορεί να παρασκευάζει ένα εκατομμύριο δόσεις τον μήνα με στόχο να αποκτήσει αποθέματα προς εμπορική χρήση όταν εγκριθεί το εμβόλιο.
Η Cobra Biologics είναι μια από τις εταιρείες που εργάζονται για την παρασκευή ενός εμβολίου γνωστού, ως ChAdOx1 nCoV-19, το οποίο αναπτύσσουν επιστήμονες στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.
Ο επικεφαλής της εταιρείας Πίτερ Κόλμαν δήλωσε ότι η εταιρεία δεν είναι υπεύθυνη για να αποδείξει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου και ότι αυτές οι δοκιμές γίνονται από τους επιστήμονες της Οξφόρδης επισημαίνοντας ότι υπάρχουν κίνδυνοι στο εγχείρημα αυτό.
Η βρετανική φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca συνεργάζεται με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για την ανάπτυξη, παραγωγή και διάθεση του πιθανόν αποτελεσματικού εμβολίου το γρηγορότερο δυνατόν, αν φυσικά επιτύχει κατά τις κλινικές δοκιμές.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ