Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Πολάκης εναντίον Προέδρου εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ: Όλα όσα είπε



«Ο εν λόγω «συνδικαλιστής» έχει ήδη απολυθεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ, ως εκ τούτου δεν δύναται να εκπροσωπεί δημόσια καμία δράση του Φορέα και κανέναν από τους σημερινούς εργαζόμενους. Πόσο μάλλον να (αυτό)αποκαλείται «Πρόεδρος των εργαζομένων». «Πρόεδρος των απολυμένων» θα ταίριαζε καλύτερα», δηλώνει μεταξύ άλλων ο κ. Πολάκης.

Με μια σκληρή ανακοίνωση, το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Π. Πολάκη, απάντησε σε δημοσιεύματα και δημόσιες δηλώσεις του Σταμάτη Πουλή, ο οποίος άσκησε κριτική για τους χειρισμούς του υπουργείου Υγείας την ημέρα της μεγάλης πυρκαγιάς στο Μάτι.

Το γραφείο του Π.Πολάκη αναφέρει ότι «αναφορικά με δημοσιεύματα και δημόσιες δηλώσεις που θέλουν τον Σταμάτη Πουλή να περιφέρει την ιδιότητά του ως «πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων και δι' αυτής να εξαπολύει ανήθικα και ανυπόστατα ψεύδη κατά της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, αναφερόμενος σε δήθεν παραπλάνηση του κοινού για την τραγωδία από τις πυρκαγιές, διευκρινίζουμε προς τα ΜΜΕ που φιλοξενούν δηλώσεις του αλλά και ευρύτερα, τα εξής:

-Ο εν λόγω «συνδικαλιστής» έχει ήδη απολυθεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ, ως εκ τούτου δεν δύναται να εκπροσωπεί δημόσια καμία δράση του Φορέα και κανέναν από τους σημερινούς εργαζόμενους. Πόσο μάλλον να (αυτό)αποκαλείται «Πρόεδρος των εργαζομένων». «Πρόεδρος των απολυμένων» θα ταίριαζε καλύτερα…

-Ο Σταμάτης Πουλής δεν απολύθηκε από έναν δημόσιο οργανισμό για την συνδικαλιστική του δράση, αλλά σαφώς επειδή εμπλέκεται και διώκεται επίσημα από την Δικαιοσύνη για σοβαρά κακουργήματα, που όπως αναφέρει η σχετική δικογραφία είναι: α) άμεση συνέργεια σε απιστία στην Υπηρεσία από κοινού και κατ' εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος, β) ψευδής βεβαίωση από κοινού σε βαθμό κακουργήματος και το γ) αδίκημα της συμμορίας.

-Ο Σταμάτης Πουλής βρίσκεται σε αναμονή κι άλλων εξελίξεων από τη δικαστική έρευνα και πιθανών νέων διώξεων για περισσότερα αδικήματα που σχετίζονται μεταξύ άλλων και με διασπάθιση δημόσιου χρήματος.

-Το ΚΕΕΛΠΝΟ εκπροσωπείται δημόσια από τη νόμιμη Διοίκησή του και την αρμόδια Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου, που είναι υπεύθυνες για τις δράσεις αρωγής, υποστήριξης και ανακούφισης των θυμάτων της πρόσφατης πυρκαγιάς και των οικείων τους».