Τρίτη 18 Μαΐου 2021 -
Ξάστερος ουρανός

28 °C

Σήμερα, 18. Μαΐου 2021

Νέο τεστ αίματος εντοπίζει τα παιδιά που έχουν αλλεργία στα φιστίκιαΤο τεστ δημιουργήθηκε από Βρετανούς επιστήμονες και εντοπίζει με ευκολότερο, φθηνότερο και ανώδυνο τρόπο τα παιδιά που έχουν αλλεργία στα φιστίκια.

Ουσιαστικά, αναζητά βιοδείκτες τους οποίους απελευθερώνουν τα λευκά ανοσο-κύτταρα του αίματος, έχει ποσοστό επιτυχίας 98% στις διαγνώσεις, όπως έδειξε η δοκιμή του σε 174 παιδιά.

Το νέο τεστ, με την ονομασία Mast Activation Test, κοστίζει μόνο το ένα πέμπτο σε σχέση με τα τωρινά. Θα πραγματοποιείται όταν το πρώτο τεστ (τρύπημα του δέρματος) δεν καταλήγει σε ασφαλή συμπεράσματα και προτού τα παιδιά υποβληθούν στο τεστ διατροφής.

«Το νέο τεστ κάνει ακριβής διάγνωση, οπότε όταν βγει θετικό μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι έχουμε αλλεργία. Με αυτό τον τρόπο θα μειώσουμε κατά τα δύο τρίτα τον αριθμό των ακριβών και αγχωτικών τεστ διατροφή και θα σώσουμε τα παιδιά από τις αλλεργικές αντιδράσεις» είπε η δρ. Σάντος.

Η φαγούρα του δέρματος, οι πόνοι στο στομάχι και η αίσθηση ασφυξίας στο λαιμό και στους πνεύμονες είναι ανάμεσα στα συμπτώματα των αλλεργικών αντιδράσεων.