Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Μαγιορκίνης: Θέμα χρόνου η μετάδοση του κορονοϊού από τη μια ηλικιακή ομάδα στην άλλη



Για την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρα μας μίλησε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ.

«Υπάρχει αυξημένη ανησυχία, η δυναμική είναι δεύτερου κύματος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαγιορκίνης στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», σημειώνοντας πως υπάρχουν όλα τα χαρακτηριστικά ενός δεύτερου κύματος μέσα στο καλοκαίρι. «Αυτό δημιουργεί πολλές ανησυχίες και ελπίζουμε τα μέτρα που ελήφθησαν να έχουν κάποια αποτελεσματικότητα τις επόμενες ημέρες», είπε, ενώ στάθηκε επίσης στην αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων. Μάλιστα, όπως τόνισε, «αν συνεχιστεί η δραματική αύξηση των κρουσμάτων τότε μπορεί να δούμε πάνω από 300 ή και 350 κρούσματα ημερησίως».

Προβληματισμό προκαλεί επίσης ο κίνδυνος συγχρωτισμού ενόψει Δεκαπενταύγουστου, ενώ όπως υπογράμμισε ο καθηγητής κ. Μαγιορκίνης, είναι θέμα χρόνου η μετάδοση του κορονοϊού από τη μια ηλικιακή ομάδα στην άλλη. Στο τραπέζι υπάρχουν ήδη από τις προηγούμενες ημέρες εισηγήσεις για λήψη σκληρότερων μέτρων τόσο από την πλευρά των επιδημιολόγων, όσο και από την πλευρά της Πολιτικής Προστασίας, όπως για παράδειγμα η απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος μετά τις 11 το βράδυ.