Σάββατο 08 Αυγούστου 2020 -
Ξάστερος ουρανός

21 °C

Σήμερα, 8. Αυγούστου 2020

Κορωνοϊός : Πότε θα ξεκινήσουν τα μαζικά τεστ στην ΕλλάδαΣτο ζήτημα της μαζικής εξέτασης του πληθυσμού με ειδικά τεστ για τον κορωνοϊό αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης.
«Τα πολλά τεστ αφορούν και νεαρούς και αυτό διαστρεβλώνει τα στοιχεία αναφορικά με την πορεία της νόσου» σημείωσε ο κ. Τσιόδρας και υπογράμμισε πως κατά τη διάρκεια της επώασης της νόσου, όλα τα τεστ θα βγουν αρνητικά.
Παράλληλα, επισήμανε χαρακτηριστικά πως ο μαζικός έλεγχος 10 εκατομμυρίων πολιτών θα ήταν αδύνατος, αλλά και λανθασμένος, υπό την έννοια πως θα οδηγούσε σε λάθος σπατάλη πόρων.
Ωστόσο, κατέστησε σαφές πως η Ελλάδα ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει τεστ σε πιο μεγάλη ομάδα πληθυσμού, στο άμεσο μέλλον, αλλά και με ειδικό επιδημιολογικό σκοπό.
Ακόμα, όπως είπε σκοπός είναι να «τα χρησιμοποιήσουμε ώστε να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση. Θα φτάσουμε γρήγορα σε ένα επίπεδο που θα χρησιμοποιείται συνδυασμός του μοριακού και του τεστ αντισωμάτων σε διαφορετικές περιοχές της χώρας».