Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 -

Κορωνοϊός: 140 οι νεκροί στην Ελλάδα- 15 νέα κρούσματα- 38 διασωληνωμένοι



Σε 2.591 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρας μας, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ καταγράφηκαν 15 νέα το τελευταίο 24ωρο.
Παράλληλα, ένας ακόμη άνθρωπος έχασε τη ζωή του, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να είναι 140. 

38 άτομα παραμένουν διασωληνώμενοι.

O κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε πως θα υπάρχει διευρυμένος εργαστηριακός έλεγχος για μοριακή ανίχνευση.

Αναφερόμενος στα φάρμακα που εξετάζονται κατά του κορωνοϊού παγκοσμίως, επεσήμανε πως υπάρχουν θετικά αποτελέσματα για ένα από αυτά.

«Μεγάλη νίκη»

«Αναγνωρίζουμε τις θυσίες των ανθρώπων και την αγωνία για το επιστημονικό μέλλον», ενώ σημείωσε πως «το πεδίο της πανδημίας είναι ένα πεδίο στο οποίο πετύχαμε μια μεγάλη νίκη».

Υφ.Πολιτικής Προστασίας

Ο Υφ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της καθημερινής καθιερωμένης ενημέρωσης, αναφερόμενος στην Πρωτομαγιά είπε πως ο κόμος επιτρέπεται να κάνει μια βόλτα κοντά στο σπίτι αλλά ξεκαθάρισε πως απαγορεύονται οι μετακινήσεις και οι εκδρομές στα χωριά.
«Προσβλέπουμε ότι όλα τα σωματεία των εργαζομένων και όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα σεβαστούν την συλλογική προσπάθεια» τόνισε και πρόσθεσε: «Πλένουμε χέρια, κρατάμε αποστάσεις, φοράμε μάσκα».
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας σημείωσε πως από Δευτέρα είναι ελεύθερη η μετακίνηση εντός του νομού, μέχρι τότε, συνεχίζουμε να στέλνουμε μήνυμα στο 13033 για την μετακίνηση.

Στη συνέχεια της ενημέρωσής του ο κ. Χαρδαλιάς, είπε πως απόψε, ολοκληρώνεται η παράταση καραντίνας στη Νέα Σμύρνη Λάρισας.