9
Απριλίου
2018
- 21:24
Τελευταία τροποποίηση στις 9 Απριλίου, 2018 - 21:24

Εάν έχετε λάβει διάγνωση για γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση ή σας ταλαιπωρούν πότε-πότε κρίσεις καούρας, το πρώτο βήμα για να αποφύγετε τις ενοχλήσεις είναι να αλλάξετε τη διατροφή σας.
Ορισμένα συστατικά σε τροφές και ροφήματα ή ποτά είναι πιο πιθανό να πυροδοτήσουν την παλινδρόμηση οξέων από το στομάχι προς τον οισοφάγο και κατ’ επέκταση το έντονο «κάψιμο» στο στήθος ή στο πίσω μέρος του λαιμού.
Αυτές είναι οι κατηγορίες τροφών και ποτών/ροφημάτων που συνδέονται στενότερα με τις κρίσεις καούρας:
-καφές
-σοκολάτα
-καυτερά φαγητά
-μέντα
-πίτσα
-λεμόνια
-πορτοκάλια
Πηγή: Reader’s Digest