Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019 -
Rain showers

10 °C

Σήμερα, 21. Ιανουαρίου 2019

Η κατάλληλη τροφή για ορμονική ισορροπίαΔιαβάστε 4 λόγους για τους οποίους πρέπει το Kale να είναι μέρος της καθημερινής διατροφής για ορμονική ισορροπία:

1. Έχει τόσο σίδηρο όσο και το βόειο κρέας, συστατικό κατάλληλο για τη ρύθμιση των ορμονών σου (χωρίς τα κορεσμένα λιπαρά και τις θερμίδες που έχει το κρέας).

Είναι γεγονός ότι το kale περιέχει τόσο μεγάλες ποσότητες σιδήρου όσες σχεδόν και το βόειο κρέας. Ο σίδηρος είναι ένα από τα βασικά στοιχεία για τη σωστή ισορροπία των ορμόνων τoυ θυρεοειδούς αδένα, μιας και έρευνες έχουν συσχετίσει την έλλειψη σιδήρου με υποθυρεοειδισμό.

Επιπλέον, η επαρκής ποσότητα σιδήρου στον οργανισμό έχει συσχετιστεί και με τη σωστή λειτουργία των επινεφριδίων και συνεπώς και με την επαρκή παραγωγή των επινεφριδιακών ορμονών, οι οποίες είναι απαραίτητες για τη ρύθμιση διαφόρων λειτουργιών του σώματος, όπως η αντίδραση στο stress, η ρύθμιση του μεταβολισμού, η καταστολή της φλεγμονής κλπ.

Παρόλα αυτά, πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας ωμού kale μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στο θυρεοειδή σου, λόγω της περιεκτικότητάς του σε βρογκοκηλογόνους, μιας κατηγορίας ενώσεων που εμποδίζουν την απορρόφηση του ιωδίου.Συνεπώς, χρειάζεται να γίνουν αρκετές μελέτες ακόμα για να αποδειχθεί εάν το kale βοηθάει ή όχι τελικά τον θυρεοειδή μας εξηγούν οι διατροφολόγοι.

2. Βοηθά στα συμπτώματα του Προεμμηνορροϊκού συνδρόμου

Το πρήξιμο, οι αλλαγές στη διάθεση και η ευερεθιστότητα είναι συνδεδεμένα με τους εμμηνορρυσιακούς κύκλους, όταν τα οιστρογόνα και η προγεστερόνη δεν λειτουργούν σωστά.

Το kale είναι πλούσιο σε βιταμίνη Κ και ασβέστιο, στοιχεία που ερευνητικά αποδεδειγμένα βοηθούν στη ρύθμιση αυτών των ορμονών και στη μείωση των συμπτωμάτων του ΠΜΣ.

3. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και θείο, συστατικά που βοηθούν το συκώτι να λειτουργήσει σωστά και να “καθαρίσει”.

Το συκώτι είναι ένα από τα μεγαλύτερα όργανα του σώματος, και, φυσικά, η υγεία του είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ορμονική σου ισορροπία. Όταν είναι υπερφορτωμένο με περιττό λίπος, σάκχαρα και τοξίνες τότε αυτό έχει αρνητικές επιπτώσεις στο σώμα σου και οι ορμόνες αρχίζουν να διαταράσσονται.
Το kale – λόγω των θρεπτικών συστατικών του – είναι μια από τις καλύτερες τροφές να βοηθήσεις το συκώτι να λειτουργεί σωστά και στη συνέχεια να διατηρεί τις ορμόνες στα επίπεδα που πρέπει.

4. Μπορεί να εξισορροπήσει τις ορμόνες του stress με τα αντιοξειδωτικά του.

Το kale είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, που βοηθούν το σώμα να διατηρεί τις ορμόνες στα σωστά επίπεδα. Ακολουθώντας μια διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά, μπορείς να βρεις ξανά την ισορροπία σου, ειδικά όταν πρόκειται για τις ορμόνες του στρες και την αδρεναλίνη.

Τέλος, το kale είναι ένα από τα τρόφιμα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις ποικιλοτρόπως, με αποτέλεσμα να μην βαριέσαι με την κατανάλωσή του.Μπορείς να το προσθέσεις στις σαλάτες σου, στα smoothies η στα σνακς σου.