Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

υδατων



Ο Αγιασμός των υδάτων στον Πειραιά (LIVE)

Δείτε σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ την τελετή του Αγιασμού των υδάτων στον Πειραιά.

Η Δεσποτική εορτή τελείται προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, συνοδεία του Μητροπολίτη της περιοχής Σεραφείμ, πλαισιομένου υπό του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Συμεών Βολιώτη.



Πού θα βρεθεί η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία στα Θεοφάνεια

Στη Δεξαμενή του Κολωνακίου, όπως κάθε χρόνο, θα παραστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στην τελετή του Αγιασμού των Υδάτων.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα παρακολουθήσει την τελετή του Αγιασμού στην Αλεξανδρούπολη.



Κανονικά ο καθαγιασμός των υδάτων στην Κωνσταντινούπολη

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα ρίξει ανήμερα των Θεοφανίων τον σταυρό στα παγωμένα νερά του Κεράτιου κόλπου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.



ΟΗΕ: Πάνω από 300 εκ. άνθρωποι κινδυνεύουν από τη ρύπανση των υδάτων

Από το 1990 έως το 2010, η ρύπανση που προκλήθηκε από ιούς, βακτήρια και άλλους μικροοργανισμούς και τοξικούς ρύπους που έχουν μακροχρόνιες επιπτώσεις στο περιβάλλον, όπως λιπάσματα ή πετρέλαιο, αυξήθηκε σε περισσότερα από τα μισά ποτάμια κατά μήκος των τριών ηπείρων, ενώ τα επίπεδα αλατότητας αυξήθηκαν κατά σχεδόν 1/3, σύμφωνα με την έρευνα της UNEP.



Αγιασμός των υδάτων στο Φανάρι υπό τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Στην ακτή του Κερατίου Κόλπου, σε σημείο που απέχει ελάχιστα από το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι, τελέστηκε o αγιασμός των υδάτων υπό τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.



Θεοφάνεια - Ο Αγιασμός των υδάτων στη Σμύρνη μετά από 94 χρόνια! (video)

Για πρώτη φορά μετά από 94 χρόνια γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στη Σμύρνη, με τον αγιασμό των υδάτων να τελείται στην ιστορική προκυμαία «Quai», απέναντι από το ελληνικό προξενείο.