Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

ξενες



Μετά την Καταιγίδα, του Μπαλτάζαρ Κορμάκουρ

Mετά το χτύπημα του πιο φονικού τυφώνα στην ιστορία του Ειρηνικού ωκεανού, η Τάμι Όλντμαν (Σέιλιν Γούντλεϊ) ξυπνά στη μέση της θάλασσας για να βρει τον αρραβωνιαστικό της άσχημα τραυματισμένο και το σκάφος τους κατεστραμμένο. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να επικοινωνήσει με κάποιον ή να βγει από τον ωκεανό, καθώς το πλησιέστερο λιμάνι είναι 1.500 μίλια μακριά.



Εχετε ΙΧ με ξένες πινακίδες; Την πατήσατε! Θα περάσετε από το "κόσκινο" της Εφορίας!

Νέος γύρος εκτεταμένων ελέγχων για την καταπολέμηση του φαινομένου της κυκλοφορίας στην Ελλάδα αυτοκινήτων με ξένες πινακίδες που στο τιμόνι τους βρίσκονται φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα.



Spiegel: Διπλασιάστηκαν οι επιθέσεις κατά των ξένων στη χώρα το 2016

Η γερμανική αστυνομία κατέγραψε από τον Ιανουάριο μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου του 2016 διπλάσια κρούσματα επιθέσεων εναντίον αλλοδαπών, δηλαδή 507 περιπτώσεις περισσότερες από πέρυσι. 



Ρωσία: Χωρίς τη «βοήθεια» των ξένων τραπεζών η έκδοση ομολόγων

Σχέδιο παράκαμψης των ξένων τραπεζών σε περίπτωση έκδοσης ομολόγων στο μέλλον ετοιμάζει η Ρωσία. 

Αυτό δήλωσε  ο υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ, μετά τις «παράλογες», όπως τις χαρακτήρισε, πιέσεις προς ξένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να μην εμπλακούν στην πρόσφατη έκδοση Ευρωομολόγου.



Τι θα γίνει με τις ξένες εταιρείες που θα μπουν στον τηλεοπτικό διαγωνισμό;

Προβληματισμό προκαλεί η διάταξη του σχεδίου διαβούλευσης η οποία λήγει σήμερα, για τις τέσσερις άδειες όσον αφορά τα στοιχεία που θα πρέπει να έχουν οι αλλοδαπές εταιρείες.



Το 94% των μαθητών γυμνασίου στην Ελλάδα μαθαίνει δύο ή περισσότερες ξένες γλώσσες

Η εργασιακή ανασφάλεια και η μετανάστευση νέων ανθρώπων εξαιτίας της οικονομικής κρίσης αυξάνουν όλο και περισσότερο την ανάγκη για γλωσσομάθεια στους έλληνες μαθητές.