Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024 -

“Σημεία και άνθρωποι”: Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος στη Μαρία Γιαχνάκη

H εκπομπή “Σημεία και άνθρωποι” παρουσιάζει σήμερα στις 14:10, αμέσως μετά το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων, και σε επανάληψη στις 22:10 στην ψηφιακή τηλεόραση της Pemptousia.tv, τη συνέντευξη που είχε πραγματοποιήσει με τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο η δημοσιογράφος Μαρία Γιαχνάκη σε παλαιότερη επίσκεψή της στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου αναφέρεται στην Μαύρη Ήπειρο και στις δυσκολίες της ιεραποστολής αλλά και στους Αγίους των οποίων ο βίος συνδέθηκε με την Αλεξάνδρεια.

Στην ενδιαφέρουσα αυτή συνέντευξη ο Μακαριώτατος αναφέρεται, επίσης, σε ανθρώπινες στιγμές δοκιμασίας, τις οποίες ο ίδιος αντιμετώπισε με δάκρυα μεν αλλά με προσευχή, ενώ μιλά και για την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κρήτη.

Η εκπομπή «Σημεία και άνθρωποι» είναι μια εκπομπή για τους τόπους και τους ανθρώπους που συνθέτουν την καθημερινότητα μας. Την εκπομπή της Πεμπτουσίας επιμελείται και παρουσιάζει η δημοσιογράφος Μαρία Γιαχνάκη και μεταδίδεται κάθε Παρασκευή στις 14:10 και στις 22:10. Μετά την προβολή της, η εκπομπή θα βρίσκεται στο on demand περιεχόμενο της Pemptousia TV, στην κατηγορία Εκπομπές.

Μπορείτε να δείτε όλες τις εκπομπές σε επανάληψη ΕΔΩ