Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018 -
Μερική συννεφιά

18 °C

Σήμερα, 19. Νοεμβρίου 2018

Web TV

Μέγας Αλέξανδρος: Ο μεγαλύτερος Έλληνας όλων των εποχών

Ο Αλέξανδρος Γ΄ ο Μακεδών (356 - 323 π.Χ.) ή Αλέξανδρος ο Μέγας ή Μέγας Αλέξανδρος, ήταν βασιλιάς της Μακεδονίας, Ηγεμών της Πανελλήνιας Συμμαχίας κατά της Περσικής αυτοκρατορίας, Φαραώ της Αιγύπτου, Βασιλιάς της Ασίας και βορειοδυτικής Ινδίας, και οι κατακτήσεις του αποτέλεσαν τον θεμέλιο

«Ανδρόγυνο σημαίνει πνευματική ενότητα ανδρός και γυναικός»

Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ απευθύνει πνευματικό λόγο στην καθιερωμένη εκδήλωση του Κεντρικού Συλλόγου Πολυτέκνων Νομού Θεσσαλονίκης για την βράβευση των 700 (επτακοσίων) αριστούχων μαθητών Γυμνασίου – Λυκείου, παιδιά πολύτεκνων οικογενειών του Συλλ

Υποδοχή της Αγίας Ζώνης στον Εύοσμο

Στιγμές από την πάνδημη υποδοχή της Αγίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου στον Εύοσμο. 

Υποδοχή του Θεομητορικού κειμηλίου της Αγίας Ζώνης στην Τρίπολη

Υποδοχή της Αγίας Ζώνης, εκ της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου του Αγίου Όρους, στην Τρίπολη, Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018. Με τη δέουσα λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών το Ιερό Θησαύρισμα υποδέχθηκαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, Πατρών κ.

Συγκλονίζει η Αρχιλοχίας: Είδα την Παναγία και με έβγαλε από το ελικόπτερο που διαλύθηκε

Επικαλέστηκε την Παναγία και εκείνη έτρεξε την έβγαλε από το ελικόπτερο και την προσγείωσε στο έδαφος,έπειτα την μιλούσε και είπε ότι θα στείλει ανθρώπους να την πάρουν από εκεί .

Την είπε να κηρρύτει αυτό το θαύμα για τα έσχατα γεγονότα που θα ακολουθήσουν.

Κανάγκα: H ορθόδοξη ιεραποστολή στο Κονγκό

Ο σκηνοθέτης Παύλος Τριποδάκης μιλάει στην Πεμπτουσία για τις εμπειρίες του από την ιεραποστολή στην Αφρική και το ντοκυμαντέρ του με τίτλο «Κανάγκα», στο οποίο καταγράφεται η καθημερινότητα της ορθόδοξης ιεραποστολής στην Κανάγκα του Κονγκό, μιας χώρας σε εμπόλεμη κατάσταση με χιλιάδες θύμ

Θαλασσάκι (Σκύρος) ~ Κουαρτέτο Γιασεμί

Η Μάρθα Μαυροειδή είναι μία από τις σημαντικότερες μουσικούς της νεότερης γενιάς στο τραγούδι και στο πολίτικο λαγούτο (λάφτα).

Τα μυστικά του Παρθενώνα

Το εκπληκτικό αυτο ντοκιμαντέρ του PBS με τίτλο: "Secrets of the Parthenon" (τα μυστικά του Παρθενώνα) αναλύει τον τρόπο που χτίστηκε ο περίφημος Παρθενώνας και καταγράφει λεπτό προς λεπτό τις προσπάθειες των τελευταίων δεκαετιών για την αναστήλωση του, απο τους καλύτερους επιστήμονες του κ

Η δημοσιογράφος Μαρία Γιαχνάκη μιλάει για το βραβευμένο της ντοκιμαντέρ με θέμα τον κρητικό γάμο

Για το πως μια διεθνής ανταποκρίτρια δημιούργησε ένα ντοκιμαντέρ για την παράδοση εξηγεί η Μαρία Γιαχνάκη σε συνέντευξή της στην Πεμπτουσία.

 

To πλοίο της άγονης γραμμής: Οι ακρίτες του Αιγαίου

Την περιπέτεια ενός ταξιδιού -από και προς την Κάλυμνο - με το πλοίο της άγονης γραμμής καταγράφει ο Αργύρης Ντινόπουλος.

Το 1996, μαζί με τον Νικόλα Βαφειάδη έκανε το ντοκυμαντέρ "Οι ακρίτες του Αιγαίου".