Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Η λιτάνευση του Σταυρού του Μεγάλου Κωνσταντίνου στον Πειραιά

Χιλιάδες πιστοί βρέθηκαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Πειραιά το διήμερο 20-21 Μαΐου όπου και προσκύνησαν το αντίγραφό του Τιμίου Σταυρού του Αγίου Κωνσταντίνου το οποίο κόμισε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ.

Pemptousuia.tv και ope.gr μετέδωσαν όλες τις λατρευτικές εκδηλώσεις του διημέρου ενώ μεγάλη ευλογία αποτέλεσε για το πρώτο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά, η λιτάνευση του σταυρού του Αγίου Κωνσταντίνου με τεμάχιο Τιμίου Ξύλου καθώς και η Τιμία Κάρα της Αγίας Μαρίνας. 

Κάμερα: Ανδρέας Χαλκιόπουλος, Μανώλης Δημελλάς, Αντώνης Βαραμπούτης

Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στο πλαίσιο των εορτασμών «Κωνσταντίνεια 2023» για την εορτή των Αγίων Ισαποστόλων του φερώνυμου πανηγυρίζοντα Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Πειραιά οι οποίοι ξεκίνησαν από τις 6 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν την επόμενη Κυριακή 28 του μηνός.

Δείτε το αναλυτικό ρεπορτάζ της Ιωάννας Βουτσή:

Το πρωί της Κυριακής τελέστηκε Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων. Συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο Επίσκοπος Ευρίπου Χρυσόστομος και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ.