Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 -

Γερμανός σέρφερ δάμασε κύμα 28 μέτρων και έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες - Εντυπωσιακές εικόνες

To παγκόσμιο ρεκόρ υποστηρίζει ότι έσπασε Γερμανός σέρφερ δαμάζοντας ένα κύμα ύψους 28,5 μέτρων. Ο Sebastian Steudtner έκανε σέρφινγκ τον περασμένο Φεβρουάριο στο Ναζαρέ στην Πορτογαλία. Πρόκειται για ένα σημείο στη Μεσόγειο το οποίο φημίζεται για τα θηριώδη κύματα και το οποίο λατρεύουν οι σέρφερ και υποστηρίζει ότι εκεί έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ.

Το ρεκόρ κατείχε ήδη ο 38χρονος, με ένα κύμα το 2020, το οποίο ήταν ύψους 26,2 μέτρων, επίσης στο Ναζαρέ.
Ενώ οι απόπειρες για ρεκόρ στο σερφ σε μεγάλο κύμα έχουν ιστορικά μετρηθεί με την ανάλυση βίντεο και εικόνων, για το εγχείρημα του Steudtner χρησιμοποιήθηκε διαφορετική, καινοτόμος τεχνολογία drone.

Ο 38χρονος προπονείται εδώ και χρόνια στα τεράστια κύματα και τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν οι συνθήκες ήταν κατάλληλες, αποφάσισε ότι είναι η σωστή στιγμή να επιχειρήσει να πιάσει ένα ακόμη μεγαλύτερο κύμα.

Ο Steudtner επέλεξε την 24η Φεβρουαρίου, καθώς σημειωνόταν «η μεγαλύτερη καταιγίδα και τα μεγαλύτερα κύματα τα τελευταία τρία ή τέσσερα χρόνια».

 

 

«Κάναμε, για πρώτη φορά, σερφ στα μεγαλύτερα κύματα σε θυελλώδεις συνθήκες», είπε ο σέρφερ.
Τα κύματα στο Ναζαρέ μπορούν να φτάσουν στο ύψος ενός δεκαώροφου κτιρίου και σχηματίζονται λόγω ενός υποθαλάσσιου φαραγγιού στα ανοιχτά της ακτής, το οποίο έχει βάθος τρία μίλια.


Οι σέρφερ έχουν υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς επιχειρώντας να κάνουν σερφ στα γιγαντιαία κύματα. Μάλιστα πέρυσι ο βετεράνος Βραζιλιάνος σέρφερ Μάρσιο Φρέιρε έχασε τη ζωή του αφού έπεσε από τη σανίδα του σε μια τέτοια προσπάθεια.

 

 

Παρατηρητές στο Ναζαρέ υποστήριζαν ότι ορισμένα από τα κύματα μπορεί να ξεπερνούν ακόμη και τα 30 μέτρα.
Σύμμαχος του 38χρονου στην προσπάθειά του τα τελευταία χρόνια υπήρξε και η Porsche, η οποία τον βοήθησε στην προπόνησή του δίνοντάς του τη δυνατότητα να προπονηθεί και στην αεροδυναμική της σήραγγα, σχεδιασμένη για αυτοκίνητα.

Οι μηχανικοί των κατασκευαστών αυτοκινήτων ανέπτυξαν, επίσης, υπερσύγχρονα drones για να βοηθήσουν στη μέτρηση των κυμάτων.

Η επίσημη επιβεβαίωση του νέου παγκόσμιου ρεκόρ ανήκει στον επίσημο κυβερνητικό φορέα, το World Surf League.