Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

βιταμίνη C



Βιταμίνη C: Τα σημάδια που μαρτυρούν ότι έχετε έλλειψη

Η βιταμίνη C είναι μια απαραίτητη θρεπτική ουσία που παίζει ζωτικό ρόλο σε πολλές σωματικές λειτουργίες. Βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, στην επούλωση των πληγών και στην απορρόφηση του σιδήρου. Είναι επίσης ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που προστατεύει τα κύτταρα από βλάβες.



Δείτε ποια είναι τα 7 σημάδια που φανερώνουν ότι έχετε έλλειψη βιταμίνης C

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι υπάρχουν επτά σημάδια, τα οποία φανερώνουν ότι έχετε έλλειψη βιταμίνης C.

Μάλιστα, το 7% των γυναικών και το 10% των ανδρών, σύμφωνα με νέα έρευνα, έχουν έλλειψη την εν λόγω βιταμίνη, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική για την προστασία μας από λοιμώξεις.



Χέιλι Μπίμπερ: Το προϊόν ομορφιάς που δεν αποχωρίζεται ποτέ

Παρόλο που το διάσημο μοντέλο και σύζυγος του επιτυχημένου τραγουδιστή Τζάστιν Μπίμπερ, είναι μόλις 24 χρόνων, γνωρίζει πολύ καλά ότι η περιποίηση της επιδερμίδας της και κυρίως του προσώπου της αποτελεί το Α και το Ω για μια υγιή και λαμπερή εμφάνιση, τώρα και μελλοντικά.



Οσα πρέπει να ξέρεις για τη βιταμίνη C και τις καλύτερες πηγές της

Η βιταμίνη C, η οποία ανήκει σε μια κατηγορία θρεπτικών συστατικών που έχουν εξαιρετικά οφέλη για την υγεία του ανθρώπου.

Ωστόσο, λίγοι είναι αυτοί που ξέρουν καλά ποια τρόφιμα είναι πλούσια σε βιταμίνη C και με ποιον τρόπο αυτά συνδυάζονται, έτσι ώστε να υπάρχει καλύτερη αφομοίωση της βιταμίνης C από τον ανθρώπινο οργανισμό.



Πόσο βοηθά τελικά η βιταμίνη C στην πρόληψη του κρυολογήματος;

Πιο επίκαιρη από ποτέ είναι μελέτη Αυστραλών επιστημόνων αναφορικά με το ρόλο της βιταμίνης C έναντι της γρίπης.

Πολλές επιδημιολογικές και κλινικές μελέτες εστίασαν στο ρόλο της βιταμίνης C ως προς την αντιμετώπιση του κρυολογήματος και στην ενδεδειγμένη ποσότητα που πρέπει να λαμβάνουμε καθημερινά.



Η βιταμίνη C "ασπίδα" για τον καταρράκτη

Είναι η πρώτη μελέτη που έγινε μεταξύ διδύμων και δείχνει ότι η διατροφή μπορεί να παίζει μεγαλύτερο ρόλο και από τους γενετικούς παράγοντες, όσον αφορά στην εξέλιξη και στη σοβαρότητα του καταρράκτη, της συχνότερης αιτίας τύφλωσης των ηλικιωμένων διεθνώς.