Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Τι περίεργο τρώνε τα Χριστούγεννα στην Αιθιοπία και την Αργεντινή

Ο Rhett και ο Link είναι γνωστοί στο διαδίκτυο για τα βιντεάκια τους που δοκιμάζουν περίεργα φαγητά. Αυτή τη φορά, δοκιμάζουν χριστουγεννιάτικες συνταγές ανά τον κόσμο που δεν έχετε ξανακούσει!

Το ότι στην Αμερική είθισται να τρώνε γαλοπούλα το ξέραμε, το τι τρώνε σε άλλες χώρες του κόσμου, δεν είχαμε ιδέα! «Εδώ συνηθίζουμε να τρώμε γαλοπούλα με πατάτες, σε άλλες χώρες όμως οι χριστουγεννιάτικες συνταγές τους είναι πολύ περίεργες για τα γούστα μας!», δηλώνει ο Link και αμέσως μετά αρχίζουν την δοκιμή.

Η πρώτη παράξενη χριστουγεννιάτικη συνταγή έρχεται από την Αιθιοπία, το πιάτο Doro Dot. Πρόκειται για ένα χριστουγεννιάτικο πιάτο που περιέχει μοσχάρι, λαχανικά, βραστά αυγά και ένα είδος παραδοσιακής λεπτής πίτας. Το δεύτερο πιάτο όμως δεν τους άρεσε όσο το πρώτο…

Στην Ουγγαρία για τα Χριστούγεννα, τρώνε toltott kaposzta, λάχανο γεμιστό με χοιρινό, λαχανικά, κρεμμύδια και σκόρδο που θυμίζει τους δικούς μας λαχανοντολμάδες. Μια άλλη έκπληξη αποτελεί το παραδοσιακό πιάτο της Αργεντινής που ονομάζεται Vitel Thone. Μοσχαρίσιο κρέας με σάλτσα τόνου και κάπαρη.