Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Η ισχυρότερη έκρηξη από πτώση μετεωρίτη στη Σελήνη - Με ταχύτητα 56.000 μίλια/ώρα!

Η σύγκρουση που κατέγραψε η ΝΑΣΑ ήταν τρομακτική αφού ο μετεωρίτης έπεσε στο φεγγάρι με ταχύτητα 56.000 μίλι / ώρα,επισημαίνοντας τον καταστροφικό κίνδυνο που αντιμετωπίζει η γη από παρόμοιους μετεωρίτες – προκλήθηκε από ένα διαστημικό βράχο που δεν ζύγιζε περισσότερο από 40 κιλά.

Παρά τις μικροσκοπικές αναλογίες του μετεωρίτη – περίπου το μέγεθος ενός μικρού ογκόλιθου και το βάρος ενός μέσου 10χρονου αγοριού – η ζημιά από την κρούση ήταν κολοσσιαία και η έκρηξη έλαμπε με τη φωτεινότητα ενός μεγέθους 4 αστέρων.

Ένα παρόμοιο κτύπημα εναντίον μιας πόλης στη γη, θα δημιουργούσε έναν κρατήρα 65 μίλια (20 μ.) Και θα δημιουργούσε μια καταστροφική ζώνη θανάτου ισοδύναμη με τον πυραύλο Tomahawk που θα χτυπήσει ακριβώς στο ίδιο σημείο.A meteor captured above the erupting Klyuchevskaya Sopka volcano

Οι ειδικοί φοβούνται ότι ο αριθμός των θανάτων θα αναλογούσε σε χιλιάδες.

Σε αντίθεση με τη Σελήνη, η Γη έχει προστατευτική ατμόσφαιρα, που σημαίνει ότι τα περισσότερα θραύσματα καίγονται προτού μπορέσουν να προσκρούσουν.

Όμως, μερικοί μετεωρίτες περνούν μερικές φορές – πιο πρόσφατα στο Τσελιάμπινσκ της Ρωσίας όπου ένας αστεροειδής 20 μέτρων που ταξιδεύει στα 43.000 μίλια / ώρα ,παραβίασε την ατμόσφαιρα και εξερράγη με τη δύναμη 33 ατομικών πυραύλων Χιροσίμας.