Σάββατο 27 Ιουλίου 2024 -

ΤΥΦΩΝΑΣ ΧΑΡΒΕΙ



ΗΠΑ: Ζημιές ύψους 180 δις δολαρίων άφησε πίσω του ο τυφώνας Χάρβει

Ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ δήλωσε σήμερα ότι οι ζημιές από τον τυφώνα Χάρβεϊ θα ξεπεράσουν εκείνες των τυφώνων Κατρίνα και Σάντι και είναι πιθανό να φθάσουν μεταξύ 150 και 180 δισεκ. δολαρίων.



Τέξας: Συγκλονίζουν οι εικόνες μετά το πέρασμα του τυφώνα Χάρβεϊ

Οι επιχειρήσεις διάσωσης και οι εκκενώσεις κτιρίων συνεχίζονται στο Τέξας, όπου η ύφεση των ακραίων καιρικών φαινόμενων και η υποχώρηση των υδάτων αρχίζουν να αποκαλύπτουν το εύρος των ζημιών που άφησε πίσω της η τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ που έχει κοστίσει τη ζωή σε 44 ανθρώπους μέχρι στιγμής.

 



Ένας νεκρός από τον τυφώνα Χάρβεϊ

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του σε πυρκαγιά, σε ένα σπίτι στο Ρόκπορτ του Τέξας, όταν ο τυφώνας Χάρβεϊ έπληξε τη συγκεκριμένη πόλη.

«Το θύμα βρέθηκε, αφού η καταιγίδα πέρασε από την περιοχή και κινήθηκε προς την ενδοχώρα», είπε ο δήμαρχος του Ρόκπορτ, Τσαρλς Τζ. Γουόξ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα. Πάντως, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το θύμα.



Χτυπά τις ΗΠΑ ο τυφώνας Χάρβει - Το Τέξας σαρώνεται από ανέμους 110 μιλίων ανά ώρα

Στέγες σπιτιών ξεριζώθηκαν, προκάλεσε εκρήξεις σε βενζινάδικα, ενώ σημειώθηκαν τραυματισμοί και καταστροφές στο πέρασμα του τυφώνα Χάρβεϊ που πλήττει τις ΗΠΑ. 

Περίπου πέντε ώρες μετά την άφιξή τους στις ακτές του Τέξας αποδυναμώθηκε από την κατηγορία 4 που ήταν στην κατηγορία 2, με τους καταγεγραμμένους ανέμους να βρίσκονται στα 110 μίλια την ώρα.  



Δραματική έκκληση από τον κυβερνήτη του Τέξας

Συναγερμός έχει σημάνει στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών καθώς ο τυφώνας Χάρβει που πλήττει τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ στον Κόλπο του Μεξικό αναβαθμίστηκε σε κατηγορία 3 και αναμένεται να χτυπήσει τον Πολιτεία αργά την Παρασκευή προς Σάββατο.