Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

τρομοκρατικα



Τρόμος πάνω από την Ευρώπη: Οι τρομοκρατικές επιθέσεις αυξήθηκαν κατά 175% το 2016

Τρόμο προκαλεί η αύξηση κατά 175% του αριθμού των τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη το 2016 σύμφωνα με μελέτη της εταιρείας διαχείρισης κινδύνων, ασφαλίσεων και επενδύσεων Aon, όταν σε παγκόσμιο επίπεδο η αύξηση ήταν 14%.



Απο το 2005 εώς σήμερα- Ποια είναι τα τρομοκρατικά χτυπήματα που συγκλόνισαν το Λονδίνο

Η επίθεση στο Κοινοβούλιο του Λονδίνου, αν και σοκαριστική,, σίγουρα δεν ήταν η πρώτη, που γνώρισε η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. 



Συλληπητήρια Προκόπη Παυλόπουλου σε Γερμανία και Ρωσία για τα τρομοκρατικά χτυπήματα

Κατόπιν εντολής του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου ο γενικός γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας πρέσβης, Γιώργος Γεννηματάς, επικοινώνησε χθες αργά το βράδυ με τον Γερμανό πρεσβευτή στην Αθήνα, Πέτερ Πέτερ Σόοφ και του εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για την τρομοκρατική ενέργεια στο Βερολίνο, καθώς και την απερίφραστη καταδίκη της.



Κοτζιάς: Καταδικάζουμε με αποτροπιασμό τα τρομοκρατικά χτυπήματα

Τη συμπαράστασή του στους λαούς της Τουρκίας, της Γερμανίας και της Ελβετίας και στις οικογένειες των θυμάτων εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς από το Κάιρο όπου βρίσκεται σήμερα, προκειμένου να συμμετάσχει στη 4η υπουργική σύνοδο ΕΕ και Αραβικού Συνδέσμου (ΑΣ).



Απαγόρευση συγκεντρώσεων στην Άγκυρα εξαιτίας του φόβου τρομοκρατικών χτυπημάτων

Το κυβερνείο της Άγκυρας, της πόλης που βρέθηκε φέτος στο στόχαστρο πολύνεκρων τρομοκρατικών επιθέσεων, ανακοίνωσε σήμερα την απαγόρευση όλων των δημόσιων συγκεντρώσεων στην τουρκική πρωτεύουσα εξαιτίας του κινδύνου "επιθέσεων".



Από Ελλάδα και Ιταλία πέρασε ο δράστης των επιθέσεων στο Μετρό των Βρυξελλών

Πληροφορίες της ιταλικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίες σύμφωνα με τις οποίες ο βομβιστής αυτοκτονίας του Μετρό Μάαλμπεκ στις Βρυξέλλες πέρασε από την Ιταλία και μετέβη στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2015 μεταδίδει ο ιταλικός ειδησεογραφικός τηλεοπτικός σταθμός Sky Tg24.