Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

τρίτη αξιολόγηση



Τα 4 αγκάθια της τρίτης αξιολόγησης: Ενέργεια, πλειστηριασμοί, επιδόματα και αποκρατικοποιήσεις

Ενέργεια, πλειστηριασμοί, επιδόματα και αποκρατικοποιήσεις μαζεύουν σύννεφα στην προοπτική γρήγορης ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης τη στιγμή που η κάθε καθυστέρηση μπορεί να επιβραδύνει την ανάπτυξη και του 2018 ανοίγοντας ξανά τη συζήτηση για νέα μέτρα.



Ξεκινούν οι διαβουλεύσεις για την τρίτη αξιολόγηση - Στο επίκεντρο τα δημοσιονομικά

Ξεκινούν αύριο οι συζητήσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των θεσμών για την τρίτη αξιολόγηση.

Πρόκειται για την πρώτη φάση των συζητήσεων οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν έως και το τέλος της εβδομάδος.



Τσακαλώτος: Η τρίτη αξιολόγηση θα κλείσει εγκαίρως

Για το νέο περιβάλλον που δημιουργείται για την ελληνική οικονομία, το γρήγορο κλείσιμο της αξιολόγησης και την έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα που ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο για τις συζητήσεις που αφορούν στην ελάφρυνση του χρέους, μιλά ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα», που κυκλοφορεί την Κυριακή.



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο εν όψει τρίτης αξιολόγησης

Συνεδριάζει στις 10.30 αύριο το πρωί , το Υπουργικό Συμβούλιο με θέμα την τρίτη αξιολόγηση.

Ο πρωθυπουργός με την ομιλία του θα δώσει εντολές για την γρήγορη ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, με στόχο αυτή να τερματιστεί στο Eurogroup της 4ης Δεκεμβρίου.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να απαντήσει και στα κύρια σημεία της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.



Δυσοίωνες προβλέψεις Γαβρόγλου για την τρίτη αξιολόγηση

«Πολύ δύσκολη» χαρακτήρισε την τρίτη αξιολόγηση ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, υποστηρίζοντας πως τώρα θα διαμορφωθούν οι όροι ολοκλήρωσης του μνημονίου.



Πάνος Καρβούνης: «Η τρίτη αξιολόγηση δεν είναι business as usual»

Την ανάγκη της εφαρμογής των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων, της «ιδιοκτησίας» του προγράμματος και της πολιτικής συνεννόησης τονίζει ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην Αθήνα κ. Πάνος Καρβούνης, ενόψει της ολοκλήρωσης του τρίτου Μνημονίου τον Αύγουστο του 2018.