Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

τουρκικα μαχητικα



Νέες παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά

Έντονη ήταν η τουρκική προκλητικότητα πάνω από το Αιγαίο τη Δευτέρα, καθώς σημειώθηκαν 22 παραβιάσεις από τουρκικά αεροσκάφη (οι 8 από F-16) σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ σημειώθηκε και μια εμπλοκή.



Τουρκικά μαχητικά πέταξαν πάνω από Ρω και Καστελόριζο

Πάνω από τη νησίδα Ρω και το Καστελόριζο δύο τουρκικά μαχητικά F-16.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ στις 14:29 τα δύο μαχητικά πέταξαν στα 19.200 πόδια πάνω από τη Ρω και στη συνέχεια στις 14:38 πάνω από το Καστελόριζο στα 24.500 πόδια. Ελληνικά μαχητικά απογειώθηκαν άμεσα για να τα αναχαιτίσουν.

 



26 παραβιάσεις τουρκικών μαχητικών και μία εμπλοκή πάνω από το Αιγαίο

Συνεχίζεται η τουρκική προκλητικότητα  καθώς 26 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου σημειώθηκαν χθες.

Συγκεκριμένα, τρεις σχηματισμοί μαχητικών αποτελούμενοι από έξι F-16 και δύο F4 προχώρησαν σε οκτώ παραβάσεις και 26 παραβιάσεις του F.I.R. Αθηνών. Δύο από τα αεροσκάφη ήταν μάλιστα οπλισμένα και σημειώθηκε και μία εμπλοκή.

Αναλυτικότερα:



Το ΥΠΕΞ απαντά στον Ερντογάν: Άλλο οι παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά, άλλο οι αναχαιτίσεις

Απαράδεκτες χαρακτηρίζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών τις δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ερντογάν ότι η Άγκυρα στέλνει τα μαχητικά της αεροσκάφη επειδή στο Αιγαίο πετούν και ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη!



Τουρκικό F-16 παρενόχλησε ελληνικό ελικόπτερο Super Puma στο Φαρμακονήσι

Σοβαρό περιστατικό που έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και θα μπορούσε να πυροδοτήσει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις καταγράφηκε χθες το μεσημέρι στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.



Δύο εικονικές αερομαχίες και επτά παραβιάσεις πάνω από το Αιγαίο

Σε επτά παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαν τουρκικά αεροσκάφη σε Βορειοανατολικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ σημειώθηκαν και δύο εικονικές αερομαχίες μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.