Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

τομεας



ΣΕΒ: 777 ευρώ ο μέσος μηνιαίος μισθός στον ιδιωτικό τομέα, 1.075 ευρώ στο δημόσιο

Κατά 38% υψηλότεροι είναι οι μισθοί στον δημόσιο τομέα έναντι του ιδωτικού με τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, όπως φαίνεται, να είναι εκείνοι που πληρώνουν βαριά ακόμη και σήμερα τη διαφαινόμενη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.



Μειώσεις-σοκ 18,9% στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα την τελευταία διετία

Περικοπές μισθών ως 18,9%, διπλασιασμό των εργαζομένων με συμβάσεις μερικής απασχόλησης και μείωση των πραγματικών «ασφαλίσιμων» ημερών εργασίας καταγράφουν τα επίσημα στοιχεία της διετίας 2015-2017 στην αγορά εργασίας.



Μικρό αλλά «ιστορικό» βήμα της ΕΕ στον τομέα της κοινής άμυνας

Οι ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν την Πέμπτη στις προτάσεις που κατέθεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη δημιουργία ενός Eυρωπαϊκού Ταμείου Αμυνας. 



Κομισιόν: Συνεργασία στο πεδίο των αμυντικών δαπανών ζητά από τα κράτη-μέλη

Να κάνουν μεγαλύτερες προσπάθειες στον τομέα της κοινής άμυνας και ασφάλειας και να συνεργαστούν στο πεδίο των αμυντικών δαπανών, κάλεσε τις χώρες της ΕΕ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.



Υποχρεωτικά μέσω τράπεζας η πληρωμή των μισθών, αλλιώς έρχονται κυρώσεις

Υποχρεωτικά μέσω τραπεζικού λογαριασμού θα γίνεται η πληρωμή των αποδοχών των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα.

Αυτό προβλέπει υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης με τίτλο: «Καθιέρωση της υποχρεωτικής καταβολής από τους εργοδότες των αποδοχών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, μέσω τραπεζικού λογαριασμού.



Αυξάνονται οι μισθοί στο Δημόσιο, μειώνονται στον ιδιωτικό τομέα

Σε δυσμενέστερη θέση όσον αφορά στους μισθούς βρίσκονται οι ιδιωτικοί υπάλληλοι σε σχέση με τους δημόσιους με την «ψαλίδα» μεταξύ των μισθών του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα να διευρύνεται, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για το δ΄ τρίμηνο του 2016.