Τρίτη 14 Μαΐου 2024 -

Τίμιο Ξύλο



Ο Γέροντας Εφραίμ για τη σπουδαιότητα του Σταυρού στη ζωή μας (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ σε μια από τις ομιλίες του στην τράπεζα της Μονής αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα του Σταυρού στη ζωή μας και στην ευλογία που λαμβάνουμε όταν τον σηκώνουμε χωρίς αναστεναγμούς.



Υποδοχή Τιμίου Ξύλου στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αγρινίου

Πανηγυρικά θα εορταστεί η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αγρινίου. Το απόγευμα του Σαββάτου 18 Μαρτίου 2023 στις 18:00’ θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή αποτμήματος του Τιμίου Ξύλου από τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.



Στα Άνω Λιόσια τμήμα Τιμίου Ξύλου από την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίους

Με πάσα επισημότητα ο Ιερός Προσκυνηματικός Ναός Αγίου Νεκταρίου Άνω Λιοσίων υποδέχθηκε τμήμα Τιμίου Ξύλου από την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους το απόγευμα της Πέμπτης 1 Σεπτεμβρίου 2022.



Ο Σταυρός με το Τίμιο Ξύλο. Αληθινό περιστατικό με τον Άγιο Πορφύριο

Έχουν περάσει πολλές δεκαετίες από τότε που ο Άγιος Πορφύριος , επιστρέφοντας από ένα ταξίδι που είχε κάνει στο Άγιον Όρος ή στους Άγιους Τόπους, αυτή τη στιγμή δεν είμαι σε θέση να θυμηθώ, θέλησε να μου δείξει κάτι πολύτιμο που είχε μαζί του.



To Τίμιο Ξύλο και η άφθαρτη χείρα της Αγ. Μαρίας Μαγδαληνής στο Νέο Ηράκλειο

Παρουσία του Ιερού Κλήρου, των Δημοτικών Αρχών και του ευσεβούς λαού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ υποδέχθηκε την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017 στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος Ν. Ηρακλείου το Τίμιο Ξύλο και την άφθαρτη χείρα της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής που εκομίσθησαν στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας από την Ι.Μ.



Το Τίμιο Ξύλο και η άφθαρτη χείρα της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής στη Ν. Φιλαδέλφεια

Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας έχει την ιδιαιτέρα μεγάλη τιμή και ευλογία να υποδέχεται το Σάββατο 13 Μαΐου 2017 και ώρα 7.00μ.μ στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στη Νέα Φιλαδέλφεια (οδ. Θεμ.