Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Στα Άνω Λιόσια τμήμα Τιμίου Ξύλου από την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίους



Με πάσα επισημότητα ο Ιερός Προσκυνηματικός Ναός Αγίου Νεκταρίου Άνω Λιοσίων υποδέχθηκε τμήμα Τιμίου Ξύλου από την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους το απόγευμα της Πέμπτης 1 Σεπτεμβρίου 2022.

Της υποδοχής προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, συμπαραστατούμενος από όλους τους ιερείς της Ιεράς Μητρόπολης παρουσία εκατοντάδων πιστών, του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και υποψήφιων Βουλευτών.

Το τμήμα του Τίμιου Ξύλου υποδέχθηκαν τα Άνω Λιόσια Φυλής με κατάνυξη και τιμές που απέδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής. Ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου πατέρας Μηνάς Αλεξιάδης με τον Αρχιερατικό Επίτροπο Άνω Λιοσίων, Ζεφυρίου και Φυλής Αρχιμανδρίτη Τίτο Χρήστου, προσκύνησαν πρώτοι και παρέλαβαν από τους πατέρες του Αγίου Όρους το Ιερό Προσκύνημα στον κόμβο πριν το ναό.

Ακολούθησε δέηση από όλους τους ιερείς του Δήμου Φυλής στο σημείο υποδοχής και στη συνέχεια ιερείς, πιστοί και επίσημοι συνόδεψαν τη Σταυροθήκη της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους στον ναό όπου την παρέλαβε από τους πατέρες της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας με ιερείς της Μητρόπολης. Ακολούθησε Αρχιερατικός Εσπερινός και Αγρυπνία.

Αμέσως μετά τον Αρχιερατικό Εσπερινό ο πατέρας Μηνάς πρόσφερε κέρασμα στους ιερείς και

Το Ιερό Προσκύνημα θα παραμείνει στον Άγιο Νεκτάριο έως την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου. Οι πιστοί μπορούν να επισκέπτονται τον ναό από τις 09.00 π.μ. έως τις 21.00 το βράδυ για προσκύνημα και ευλογία ενώ κάθε απόγευμα στις 19.00 θα τελείται Εσπερινός.

Πηγή: orthodoxianewsagency.gr