Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

τηγανιτα



Καλαμαράκια: Πόσες θερμίδες, λίπη και πρωτεΐνες παρέχουν – Tα οφέλη τους για την υγεία μας

Τα καλαμαράκια ένα από τα πιο δημοφιλή τρόφιμα της Καθαράς Δευτέρας και της Σαρακοστής.



Υγιεινά τηγανιτά - Κι όμως!

Η ταμπέλα «τηγανιτά» αμέσως φέρνει στο μυαλό μας κάτι ανθυγιεινό, γεμάτο θερμίδες και τρανς λιπαρά. Είναι πάντα έτσι; Όχι, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Food Chemistry.

 



Τηγανιτά στη διατροφή μας - Πόσο αλήθεια είναι ότι πρέπει να τα κόψουμε;

Το τηγάνισμα θεωρείται ο πιο ανθυγιεινός τρόπος μαγειρέματος και όχι άδικα. Κατά το τηγάνισμα αναπτύσσεται υψηλή θερμοκρασία 175-200οC και ο χρόνος μαγειρέματος μειώνεται σημαντικά.



Γιατί τα τηγανητά δεν κάνουν καλό στην καρδιά μας;

Όσοι καταναλώνουν συχνά τηγανητά τρόφιμα και ποτά με μεγάλη περιεκτικότητα ζάχαρης έχουν κατά 56% μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρδιαγγειακή νόσο σε σύγκριση με εκείνους που τρέφονται πιο υγιεινά, σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές.