Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

θανατοποινιτης



Ο Μητροπολίτης Λεμεσού για τη γνωριμία του με τον θανατοποινίτη Frank Atwood

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος βρέθηκε πριν λίγες ημέρες στην Κατερίνη προσκεκλημένος της Σχολής Γονέων Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης.



Ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος για την εκτέλεση του θανατοποινίτη μοναχού Εφραίμ

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος μιλά μετά την εκτέλεση της θανατικής ποινής του μοναχού Εφραίμ, στην εκπομπή του με τίτλο «Επερώτησαν τον Πατέρα σου», στον ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού (από το 20ο λεπτό του ηχητικού).



Τι είπε ο θανατοποινίτης μοναχός Εφραίμ πριν την εκτέλεση του

Γεμάτα από ευγνωμοσύνη και προσευχή προς τον Κύριο ήταν τα τελευταία λόγια του Φρανκ Άτγουντ, του θανατοποινίτη που βαπτίστηκε Ορθόδοξος με το όνομα Αντώνιος και εκτελέστηκε με θανατηφόρα ένεση στις 10:16 π.μ. τοπική ώρα (20:16 ώρα Ελλάδος) την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022.



Εκτελέστηκε ο θανατοποινίτης Αντώνιος στην Αριζόνα

Ο Frank Atwood, βαπτισμένος με το όνομα Αντώνιος, εκτελέστηκε δια της θανατηφόρας ένεσης, σήμερα Τετάρτη 8 Ιουνίου, στην Αριζόνα των ΗΠΑ, στις 10:16πμ τοπική ώρα (20:16 ώρα Ελλάδος) παρουσία της οικογένειας της δολοφονημένης 8χρονης Βίκι Λιν Χόσκινσον. Σύμφωνα με αμερικάνικα μέσα ενημέρωσης, κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης του 66χρονου επετράπη να παρευρίσκεται πνευματικός.



Η περίεργη έκκληση ενός θανατοποινίτη - Ζήτησε να εκτελεστεί σε ηλεκτρική καρέκλα

Οι δικηγόροι ενός θανατοποινίτη από το Τενεσί των ΗΠΑ, Edmund Zagorski, ζήτησαν από το ομοσπονδιακό δικαστήριο να επιβάλλει στην πολιτεία να χρησιμοποιηθεί ηλεκτρική καρέκλα για την εκτέλεση του και όχι ένεση.



Εκτελέστηκε στο Τέξας ο θανατοποινίτης Κρίστοφερ Γιάνγκ

Οι αρχές της Πολιτείας του Τέξας εκτέλεσαν την Τρίτη έναν Αφροαμερικανό που καταδικάστηκε στην εσχάτη των ποινών διότι δολοφόνησε τον ιδιοκτήτη ενός καταστήματος κατά τη διάρκεια ληστείας το 2004, παρά τις εκκλήσεις συγγενών του θύματος προς τον κυβερνήτη να του χαρίσει τη ζωή.