Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Zoom: Σχεδιάζει απολύσεις περίπου 1.300 εργαζομένων



Τα σχέδια για απολύσεις περίπου 1.300 εργαζομένων της ανακοίνωσε η Zoom, δηλαδή του 15% του εργατικού δυναμικού της, όπως μεταδίδει το CNBC. Σημειώνεται ότι οι μετοχές της Zoom κατέγραψαν άνοδο 7% στις απογευματινές συναλλαγές.

Ο διευθύνων σύμβουλος Eric Yuan έγραψε στην ανάρτηση στο ιστολόγιο ότι καθώς ο κόσμος συνεχίζει να προσαρμόζεται στη ζωή μετά την πανδημία του Covid, η εταιρεία πρέπει να προσαρμοστεί στην «αβεβαιότητα της παγκόσμιας οικονομίας» καθώς και στην «επίδρασή της στους πελάτες μας».

Η Zoom γνώρισε τεράστια άνθηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν οι άνθρωποι αναγκάστηκαν να εργάζονται από το σπίτι και στράφηκαν στο λογισμικό video chat για να παραμείνουν σε επαφή με τους συναδέλφους, τους φίλους και την οικογένειά τους.

«Εργαστήκαμε ακούραστα και κάναμε το Zoom καλύτερο για τους πελάτες και τους χρήστες μας. Αλλά κάναμε και λάθη», δήλωσε ο Yuan. «Δεν αφιερώσαμε όσο χρόνο θα έπρεπε για να αναλύσουμε διεξοδικά τις ομάδες μας ή να αξιολογήσουμε αν αναπτυσσόμασταν βιώσιμα, προς τις υψηλότερες προτεραιότητες».

Ο Yuan δήλωσε ότι οι περικοπές θα επηρεάσουν κάθε οργανισμό σε όλο το Zoom, και στους υπαλλήλους που θα απολυθούν θα προσφερθούν έως και 16 εβδομάδες μισθού και υγειονομικής περίθαλψης. Ο διευθύνων σύμβουλος δήλωσε επίσης ότι σκοπεύει να μειώσει τον δικό του μισθό για το επόμενο οικονομικό έτος κατά 98% και ότι παραιτείται επίσης από το εταιρικό μπόνους του 2023.

«Ως διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Zoom, είμαι υπεύθυνος για αυτά τα λάθη και τις ενέργειες που κάνουμε σήμερα – και θέλω να δείξω υπευθυνότητα όχι μόνο με λόγια αλλά και με τις δικές μου πράξεις», έγραψε ο Yuan στην ανάρτηση.

Η ανακοίνωση των απολύσεων της εταιρείας σηματοδοτεί τον τελευταίο γύρο περικοπών θέσεων εργασίας στον κλάδο της τεχνολογίας, καθώς η Dell τη Δευτέρα ανακοίνωσε σχέδια για την περικοπή 6.650 θέσεων εργασίας. Τον Ιανουάριο, η Google αποκάλυψε σχέδια για την απόλυση περισσότερων από 12.000 εργαζομένων, η Microsoft γνωστοποίησε σχέδια για την περικοπή 10.000 εργαζομένων και η Salesforce ανακοίνωσε σχέδια για την απόλυση 7.000 εργαζομένων.