Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Τwitter: Πρώτη ημέρα στο γραφείο για την Λίντα Γιακαρίνο



Tην πρώτη της ημέρα στον νέο της ρόλο, ως διευθύνουσα σύμβουλος του Τwitter, ανακοίνωσε η Λίντα Γιακαρίνο μέσω ενός tweet.

«Συνέβη — η πρώτη μέρα στα βιβλία!», έγραψε στο Twitter, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. H Γιακαρίνο, πρώην υπεύθυνη διαφήμισης της NBCUniversal, αναλαμβάνει τον κολοσσό των social media, σε μια εποχή που η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης προσπαθεί να ορθοποδήσει οικονομικά, μετά από σημαντική πτώση των διαφημιστικών εσόδων, σύμφωνα με το Reuters.

Και νέα «μεταγραφή»

Ο Έλον Μασκ, ο οποίος έχει υπηρετήσει ως Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter μετά την εξαγορά των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον προηγούμενο Οκτώβριο, είχε δηλώσει προηγουμένως ότι η Γιακαρίνο θα βοηθούσε στη δημιουργία μιας «εφαρμογής για τα πάντα».

Επιπλέον, το πρώην στέλεχος της NBCUniversal, Joe Benarroch, εντάχθηκε επίσης στο Twitter τη Δευτέρα. Επόπτευε τη στρατηγική επικοινωνίας για το τμήμα Διαφήμισης και Συνεργασιών της εταιρείας Comcast, προτού ενταχθεί στην εταιρεία του Μασκ.

 

Ποια είναι η Γιακαρίνο

Σύμφωνα με το προφίλ της στο LinkedIn, η Γιακαρίνο εργαζόταν στην NBC Universal από το 2011.

Ο τελευταίος της ρόλος περιγράφεται ως πρόεδρος στον τομέα «παγκόσμια διαφήμιση και συνεργασίες».

Πριν από αυτό, είχε επίσης διατελέσει υπεύθυνη του τμήματος καλωδιακής ψυχαγωγίας και ψηφιακής διαφήμισης της εταιρείας.

Η Γιακαρίνο είχε υπηρετήσει στην Turner για 19 χρόνια, με τον τελευταίο της ρόλο να είναι αυτός της εκτελεστικής αντιπροέδρου (COO Advertising Sales, Marketing and Acquisitions). Είναι απόφοιτη του Penn State University, έχοντας σπουδάσει φιλελεύθερες τέχνες και τηλεπικοινωνίες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ, η Γιακαρίνο υπήρξε σύμβουλος ως προς την εξεύρεση καλύτερων τρόπων μέτρησης της αποτελεσματικότητας της διαφήμισης.

Εξάλλου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Insider, η Γιακαρίνο φέρεται να είχε πει σε φίλους της στο παρελθόν ότι ήθελε να γίνει διευθύνουσα σύμβουλος του Twitter.’

Η συνέντευξη

Η Γιακαρίνο πήρε συνέντευξη από τον Μασκ σε ένα διαφημιστικό συνέδριο στο Μαϊάμι τον περασμένο μήνα, όπου εξήρε το εργασιακό του ήθος.

«Πολλοί από εσάς σε αυτό το δωμάτιο με γνωρίζετε και ξέρετε ότι είμαι υπερήφανη για την εργατικότητά μου», είπε και πρόσθεσε: «Λοιπόν, μόλις συνάντησα το ταίρι μου».

Επίσης, τον πίεσε με ερωτήσεις για τις ανησυχίες των διαφημιστών σχετικά με το αρνητικό περιεχόμενο στο Twitter.