Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Tik Tok: Εισάγει συνδρομητική λειτουργία 20λεπτων βίντεο



Μια νέα δυνατότητα ανακοίνωσε σήμερα το Tik Tok για τους δημιουργούς βίντεο στην πλατφόρμα του. Η νέα αυτή λειτουργία ονομάζεται Series και θα επιτρέπει σε επιλεγμένους δημιουργούς να μοιράζονται βίντεο μεγαλύτερης διάρκειας, τα οποία θα είναι διαθέσιμα για αγορά μέσω paywall. Κάθε «σειρά» μπορεί να περιλαμβάνει έως και 80 βίντεο, τα οποία μπορούν να έχουν διάρκεια έως και 20 λεπτά το καθένα. Οι επιμέρους δημιουργοί θα μπορούν να χρεώνουν από 0,99 έως 189,99 δολάρια για το συνδρομητικό περιεχόμενό τους, δήλωσε εκπρόσωπος του TikTok.

Προηγουμένως οι χρήστες μπορούσαν να μοιράζονται μόνο βίντεο 15 δευτερολέπτων, 1 λεπτού, 3 λεπτών ή 10 λεπτών στο TikTok.

Αυτή η νέα λειτουργία θα αναθερμάνει περαιτέρω τον ανταγωνισμό με πλατφόρμες όπως το Youtube, το οποίο είναι γνωστό για τα βίντεο μεγάλης διάρκειας, σημειώνει το CNBC. Ωστόσο, ο ανταγωνισμός ανάμεσα στο Youtube και το Tik Tok δεν είναι κάτι καινούργιο. Τον Αύγουστο του 2021, το YouTube εισήγαγε το YouTube Shorts ως άμεση εναλλακτική λύση στο TikTok. Άλλες εταιρείες όπως η Meta και η Snap έχουν επίσης εισαγάγει λειτουργίες βίντεο μικρής μορφής για να προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν τη ραγδαία άνοδο του TikTok στις ΗΠΑ.

Το TikTok ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η επιλογή Series είναι προς το παρόν διαθέσιμη σε μια επιλεγμένη ομάδα δημιουργών. Η εταιρεία σχεδιάζει να ανοίξει τις αιτήσεις για να εγγραφούν και άλλοι τους επόμενους μήνες.

Παραμένουν οι ανησυχίες γύρω από την ByteDance

Την ίδια στιγμή έχουν δημιουργηθεί ανησυχίες σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής των δεδομένων γύρω από το Tik Tok λόγω της μητρικής του εταιρείας, της Byte Dance, η οποία εδρεύει στην Κίνα. Την περασμένη εβδομάδα, η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ψήφισε υπέρ της προώθησης νομοθεσίας που θα έδινε στον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν την εξουσία να απαγορεύσει το TikTok. Το απόγευμα της Τρίτης, ο Mark Warner, D-Va., και ο γερουσιαστής John Thune, R-S.D., πρόκειται να παρουσιάσουν ένα νέο διακομματικό νομοσχέδιο που θα εξουσιοδοτεί τον υπουργό Εμπορίου να λαμβάνει μέτρα κατά ορισμένων ξένων τεχνολογικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της κινεζικής ByteDance.