Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Tesla: Ετοιμάζει την κατασκευή νέου εργοστασίου στο Μεξικό



Στην κατασκευή νέου εργοστασίου προχωράει η Tesla στο Μοντερέι του Μεξικού και θα τηρήσει μια σειρά δεσμεύσεων για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη, σύμφωνα με το CNBC.

Ο πρόεδρος Andrés Manuel López Obrador, ή AMLO, όπως είναι γνωστός, δήλωσε ότι η Tesla συμφώνησε να χρησιμοποιεί επαναξιοποιημένο νερό στο εργοστάσιο καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας κατασκευής των οχημάτων, ακόμη και μέχρι τη βαφή των αυτοκινήτων. Είπε ότι η εταιρεία θα αποκαλύψει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το νέο εργοστάσιο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Investor Day την Τετάρτη.

Ο Ομπραδόρ δήλωσε ότι μίλησε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla Elon Musk την Παρασκευή και τη Δευτέρα. Ο Ομπραδόρ δήλωσε ότι το εργοστάσιο θα είναι μια σημαντική επένδυση και ότι θα οδηγήσει σε «πολλές, πολλές θέσεις εργασίας».

Το Μοντερέι είναι μια βιομηχανική πόλη κοντά στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού και θεωρείται εδώ και καιρό επικρατέστερη για επενδύσεις από την Tesla. Η εταιρεία διαθέτει επί του παρόντος άλλα δύο εργοστάσια αυτοκινήτων εκτός των ΗΠΑ που βρίσκονται στην Κίνα και τη Γερμανία.