Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Smartphones : Αύξηση κατά 7% της παγκόσμιας μέσης τιμής πώλησής τους



367 εκατομμύρια συσκευές smartphone διατέθηκαν παγκοσμίως  το 3ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με έρευνα της GfK.

Η ζήτηση ρεκόρ προήλθε κυρίως από την αγορά της Λατινικής Αμερικής (αύξηση 11% σε ετήσια βάση) και την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη (αύξηση 9% σε ετήσια βάση).

Στη Δυτική Ευρώπη, παρά τον κορεσμό της αγοράς και τη μειωμένη κατά 7% ζήτηση σε ετήσια βάση για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο, τα έσοδα αυξάνονται, λόγω της αύξησης της μέσης τιμής πώλησης κατά 11%.

Η GfK αναθεωρεί τις εκτιμήσεις της για τα έσοδα της αγοράς των smartphone για το έτος 2017 για την περιοχή, προβλέποντας άνοδο κατά 6% σε ετήσια βάση.

Η ζήτηση για smartphone στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη ανέβασε τις πωλήσεις σε 22,3 εκατ. συσκευές. Η αξία των πωλήσεων, μάλιστα, αυξήθηκε με ταχύτερο ρυθμό 26% σε ετήσια βάση, λόγω της μετατόπισης της καταναλωτικής ζήτησης προς συσκευές υψηλότερης τιμής.

Τα premium χαρακτηριστικά των κινητών τηλεφώνων φαίνονται να γίνονται όλο και πιο σημαντικά για τους καταναλωτές, ωθώντας τους κατασκευαστές να επενδύσουν σε ιδιότητες των κινητών, όπως η προστασία από το νερό και τη σκόνη, η αυξημένη ισχύς της μπαταρίας, οι ενισχυμένες δυνατότητες βίντεο, οι βιομετρικοί αισθητήρες κ.α.