Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Porsche: Σταματά την παραγωγή ντιζελοκίνητων μοντέλων



Μακριά από το ντίζελ βλέπει το μέλλον της η Porsche. H γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την παραγωγή ντιζελοκίνητων, εστιάζοντας σε βενζινοκίνητα, ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα. 

Η απόφαση έρχεται τρία χρόνια μετά το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων, στο οποίο πρωταγωνίστησε η μητρική της Volkswagen, το οποίο και οδήγησε τη Γερμανία και αρκετές ακόμη χώρες να επανεξετάσουν την πολιτική τους έναντι των αυτοκινήτων με κινητήρες ντίζελ. 

Ήδη σε ορισμένες γερμανικές πόλεις έχει απαγορευθεί η χρήση παλαιών αυτοκινήτων ντίζελ σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η ρύπανση. 

«Δεν θέλουμε να δαιμονοποιήσουμε το ντίζελ. Είναι και θα παραμείνει μία σημαντική τεχνολογία. Ωστόσο εμείς ως κατασκευαστές αυτοκινήτων σπορ, για τους οποίους το ντίζελ έπαιζε πάντα δευτερεύοντα ρόλο, αποφασίσαμε ότι το μέλλον μας θα είναι "diesel-free"» δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της Porsche, Όλιβερ Μπούρνε. 

Η απόφαση αφορά τη μελλοντική παραγωγή. Όσοι διαθέτουν ήδη ντιζελοκίνητα μοντέλα της Porsche θα συνεχίσουν να εξυπητερούνται από την εταιρεία.